Expositie '40-'45

Contact

Adres:
Huis van Waalwijk
Raadhuisplein 2
5141KG WAALWIJK
Plan je route
Afstand:

Na een jaar vertraging wegens corona opent zaterdag 25 september de Expositie ’40-’45. Het Huis van Waalwijk bundelt daarin de krachten met de drie heemkundekringen van Waalwijk, Waspik en Sprang-Capelle. Met de expositie staan zij stil bij het feit dat Waalwijk vorig jaar 75 jaar geleden op 30 oktober werd bevrijd.

Aan de hand van documenten, voorwerpen, beeld en geluid toont Expositie ’40-’45 een indringend beeld van de duistere jaren tijdens de Duitse bezetting, zowel van het dagelijks leven als van de oorlogshandelingen.

De scholen in de gemeente Waalwijk kunnen de tentoonstelling op andere dagen bezoeken. Er is voor hen een lespakket ontwikkeld en tijdens hun bezoek aan de expositie doorlopen zij een speciaal voor hen ontwikkeld programma.

De heemkundekringen brengen ter gelegenheid van de expositie ook een boek uit met een overzicht van alle oorlogsslachtoffers.

Wanneer

  • elke woensdag, zaterdag en zondag t/m 31 oktober 202113.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!