De vesting van René

Contact

Adres:
Het Gouverneurshuis
Putterstraat 14
5256 AN Heusden
Plan je route
Afstand:

Museum Het Gouverneurshuis in Heusden toont een dertigtal aquarellen van het gerestaureerde vestingstadje. Ze zijn gemaakt door René van Boxtel, de voormalige stadsrestaurator die zich als geen ander verbonden voelt met Heusden. Velen kennen zijn werk dat in de openbare ruimte zichtbaar is, zoals de stoeppalen, gevelstenen en uithangborden die voor Heusden zo kenmerkend zijn. Veel minder bekend zijn de aquarellen die hij in de loop der jaren maakte van het straatbeeld van het gerestaureerde stadje. De vesting van René van Boxtel is kleurrijk en ordentelijk – auto’s en mensen komen er niet voor – maar voor iedereen meteen herkenbaar.

De expositie ‘De vesting van René’ kan worden bezichtigd op zaterdagen en zondagen van 11.00 tot 17.00 uur.

Wanneer

  • dagelijks t/m 14 november 202111.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 7,50

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!