De Slag Om De Schelde (16+)

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

In verband met de coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal bezoekers per film ontvangen, dus wacht niet te lang met het boeken van kaarten. Klik hier voor de meest actuele informatie over het bestellen van kaarten en het veilig bezoeken van ons theater in coronatijd.  

"Misschien wel de beste Nederlandse oorlogsfilm ooit" (★★★★ Trouw)

November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers t…

In verband met de coronamaatregelen kunnen wij een beperkt aantal bezoekers per film ontvangen, dus wacht niet te lang met het boeken van kaarten. Klik hier voor de meest actuele informatie over het bestellen van kaarten en het veilig bezoeken van ons theater in coronatijd.  

"Misschien wel de beste Nederlandse oorlogsfilm ooit" (★★★★ Trouw)

November ’44. Op het Zeeuwse Walcheren vechten tienduizenden geallieerden en Duitsers tegen elkaar. De wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht, een verdwaalde Engelse gliderpiloot en een tegen wil en dank in het verzet betrokken Zeeuws meisje kruisen elkaar. Ze worden geconfronteerd met cruciale keuzes die gaan over hun eigen en andermans vrijheid. Centraal in de film staat de ‘De Slag om de Schelde’ die in het najaar van 1944 plaatsvond in Zeeland en West-Brabant en waarbij meer dan 10.000 personen het leven lieten. Deze slag, die beslissend was voor het verloop van de Tweede Wereldoorlog en staat bekend als één van de belangrijkste en heftigste veldslagen in West-Europa. Toch is er door de jaren heen weinig aandacht aan besteed. De film gaat hier verandering in brengen en vertelt het verhaal van drie jonge personages die ieder op hun eigen manier met oorlog en vrijheid omgaan.

Genre: oorlog, drama | Cast: Gijs Blom, Susan Radder, Jamie Flatters, Tom Felton | Regisseur: Matthijs van Heijningen | Scenarioschrijver: Paula van der Oest | Kijkwijzer: 16+

Recensies:

"De ideale film om iedereen het huis uit en weer terug de bioscoop in te krijgen. Gaat dat zien!" - ★★★★ De Volkskrant

"Een van de kostbaarste producties uit de Nederlandse filmgeschiedenis en dat zie je er aan af. Hollywood zou er een puntje aan kunnen zuigen." - ★★★★ De Telegraaf

"Een boeiend stuk vaderlandse geschiedenis en een filmprestatie van formaat ineen. Gijs Blom imponeert." - Het Parool

"Knap, soms verbluffend." - ★★★★ NRC Handelsblad

"Uniek voor Nederlandse begrippen." - ★★★★ Algemeen Dagblad

"Een van de visueel spectaculairste films die ooit in Nederland is gemaakt" - De Filmkrant

FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5! Voor € 46,20 bezoekt u gedurende seizoen 2020-2021 zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 55,50. Een voordeel dus van € 9,30 p.p.! Bestel het filmabonnement bij de theaterkassa (aan de balie of telefonisch) of online.

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

Prijzen

  • VOLWASSENEN PLAATSEN NAAST ELKAAR € 9,25

Neem alvast een kijkje

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!