Voorstelling over zorg, spiritualiteit, het hiernamaals en vriendschap

Theatercollectief Club Lam zet zich in om onze kijk op het vrouw-zijn te verruimen en pakt clichébeelden van historische vrouwenfigur…

Voorstelling over zorg, spiritualiteit, het hiernamaals en vriendschap

Theatercollectief Club Lam zet zich in om onze kijk op het vrouw-zijn te verruimen en pakt clichébeelden van historische vrouwenfiguren hardhandig, maar met veel humor aan. In ‘Maankoningin’ plaatst de groep Maria Theresa van Oostenrijk in een hybride tijd, waarin verleden, heden en toekomst naast elkaar bestaan. We zien haar worstelen met haar huwelijk met de Franse koning Lodewijk XIV, van wie ze weinig aandacht krijgt. De Zonnekoning heeft het namelijk te druk met zijn affaires en het organiseren van balletspektakels. Maria is eenzaam en verzamelt een bont gezelschap van circusartiesten, waarzeggers en operazangers om zich heen. Het noodlot slaat echter toe; ze wordt plotseling ernstig ziek. De dokter kan niets voor haar doen, de zorg is in die tijd voornamelijk gericht op mannen en een vrouwenlichaam beter maken daar had hij nog niet eerder mee te maken. De waarzegger probeert Maria nog te helpen, maar het is te laat. Een voorstelling over de gezondheidszorg, spiritualiteit, het hiernamaals en vriendschap.

www.clublam.nl

Over Club Lam

Club Lam is een all female collective dat in 2018 werd opgericht door de toen net afgestudeerde Marloes IJpelaar (#Tagged en ANNE+, Dood Paard en Toneelgroep Maastricht), Ella Kamerbeek (Het F Woord, De Roze Bril en Safe Space) en Ayla Çekin Satijn (Netflix series ANNE+, Dirty Lines, Deep Shit en de kortfilm Beş). De oprichting kwam voort uit een absolute noodzaak: het gebrek aan diverse vrouwenrollen en een vrouwelijk perspectief in de cultuurindustrie. Dat Club Lam een politieke agenda heeft, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. De drie jonge actrices representeren een generatie die op de barricades staat wat betreft vrouwenemancipatie, lhbtq+ rechten, klimaatactivisme en anti-racisme. Deze intersectionele strijd voeren ze zowel op het toneel, televisie en via hun inmiddels omvangrijke community op Instagram.  

wanneer

  • Donderdag 22 februari 2024 om 20.30 uur

prijzen

  • CJP (Cultureel Jongeren Paspoort)€ 17,50

hier ga je heen

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.