Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Coronatoegangsbewijs NIET nodig*

Na afloop is er een nagesprek met filmmaker Ruud Lenssen. Wat gebeurt er als de vader van filmmaker Ruud Lenssen de diagnose dementie te horen krijgt? Terwijl Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippe…

Coronatoegangsbewijs NIET nodig*

Na afloop is er een nagesprek met filmmaker Ruud Lenssen. Wat gebeurt er als de vader van filmmaker Ruud Lenssen de diagnose dementie te horen krijgt? Terwijl Jac vasthoudt aan zijn idyllische wei, worstelt moeder Ria met haar rol als mantelzorger en komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij.

Vader Jac heeft zijn eigen paradijsje gecreëerd: een hectare natuurgrond met paarden, kippen en moestuin. De wei is zijn levenswerk en Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen. Juist nu bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven Jac troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Moeder Ria ziet Jac’s achteruitgang met lede ogen aan. De zorgen voor haar man worden groter en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Haar gevoelens van liefde en zorgzaamheid slaan regelmatig om in frustratie en eenzaamheid. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het kan. Maar terwijl Jac probeert vast te houden aan zijn paradijs komt een onvermijdelijk afscheid dichterbij. Wei is niet alleen een film over dementie en mantelzorg, maar tevens een liefdevol verhaal over de vergankelijkheid van het leven.

Recensies:

'Intiem gefilmd familietrafedie' - ★★★★ Nederlands Dagblad

'Ontroerend en respectvol portret' - De Volkskrant

'De eerste 15 seconden hakken er meteen in' - Trouw

'In al zijn eenvoud een moedig verhaal' - NRC

'Hartverscheurend. Een ode aan mantelzorgers' - Dagblad de Limburger

'Indringende documentaire over een groot verlies' - De Filmkrant  

Dementieweek Deze film is onderdeel van de dementieweek in De Leest. Klik hier voor het complete programma >>

FILMABONNEMENT: 6 films voor de prijs van 5! Voor € 46,20 bezoekt u gedurende seizoen 2019-2020 zes (reguliere) films naar keuze. De normale prijs voor zes films bedraagt € 55,50. Een voordeel dus van € 9,30 p.p.! Het filmabonnement is niet online te bestellen, maar uitsluitend bij de theaterkassa (aan de balie of telefonisch).

De Nationale Bioscoopbon is ook te koop en inwisselbaar bij Theater De Leest.

*Voor filmvertoningen houden we t/m 19 september de anderhalvemeter-maatregelen aan, met een mondelinge gezondheidscheck. Een coronatoegangsbewijs is in deze periode voor films nog NIET nodig. U houdt zowel in de foyer als in de filmzaal altijd anderhalve meter afstand tot andere gasten en medewerkers. Een mondkapje is niet verplicht. Meer informatie >>

Prijzen

  • Prijs Volwassenen € 5,00

Neem alvast een kijkje

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!