Parel van De Langstraat: Heuvelpark Dongen

| Inge Sprangers

het is gewoon een gave plek

Het is een stralende dag als ik het terrein van HeuvelPark Dongen op rijd en hartelijk word verwelkomd door directeur Irene van den Assum. Samen met haar zus Sylvie staat ze aan het roer van het bedrijf dat al bijna 400 jaar geleid wordt door de Van den Assum’s. Tot zo’n 30 jaar geleden stond hier de lederproductie centraal, maar de 12e generatie pakt het anders aan en verhuurt bedrijfsruimtes op het terrein, dat ruim 2,7 hectare beslaat, aan zo’n 30 creatieve ondernemers. Irene heeft een droom. En dat is dat dit unieke historische plekje behouden blijft en in de toekomst overgedragen kan worden aan de 13e generatie.

Het is een gave plek. Gewoon stoer!
HeuvelPark is allesbehalve een standaard werkomgeving. De historische panden (waaronder een oude leerlooierij) ademen een ambachtelijke sfeer uit en maken dat de creativiteit bevorderd wordt. Het is dan ook niet voor niets dat talrijke creatieve ondernemers gevestigd zijn op deze industriële hotspot. Van meubelmakerij tot leerverwerker en van dansschool tot atelier voor creatieve workshops. Irene en haar vader Riph, die ook nog dagelijks op de zaak aanwezig is, bekijken samen met hun huurders hoe de ruimtes zo gunstig mogelijk ingericht kunnen worden en adviseren bij een succesvolle start van nieuwe ondernemingen. Overigens niet alleen ondernemers genieten van dit stukje Dongens cultuurhistorisch erfgoed. Het terrein en de panden worden veelvuldig gebruikt als fotolocatie, bijvoorbeeld ten behoeve van bruidsfotografie. Daarnaast maken steeds meer mensen een ommetje over het terrein, dat openbaar toegankelijk is. Het is gewoon een gave plek!

Enthousiaste huurders
We maken een wandelingetje over het terrein en zien de ondernemers vol passie aan het werk. Petra Siemons biedt met haar bedrijf Studiepapers creatieve begeleiding bij het leren omgaan met emoties. Erik Emons richt zich met Kadeem Nederland op alles wat met markering te maken heeft en nodigt ons uit om een kijkje te nemen hoe ter plaatse markeerkrijt wordt gemaakt. Gediplomeerd coupeuse, modiste en handwerkontwerpster Tzika vertelt vol enthousiasme over haar Atelier Tzikas. En Bo Helsloot van Scope Shooting zet zijn skills als schutter in ten behoeve van individuele focustraining. Allemaal zeggen ze hetzelfde: het is zo prettig om je passie na te jagen op HeuvelPark Dongen, vanwege de relaxte sfeer, bereidheid om elkaar te helpen en de inspirerende ambachtelijke omgeving. En het goede nieuws is: er zijn nog ruimtes beschikbaar. Voor meer informatie: klik hier!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.