Parel van De Langstraat: De Cammeleur Dongen

| Claire Jehoel

Even zelf in de spotlights!

Afgelopen jaar raakte ik bekend met De Cammeleur omdat ons eigen Toeristisch Informatiepunt hier gevestigd is. Jaarlijks ontvangt De Cammeleur zo’n 250.000 bezoekers. Hoog tijd om ze zelf eens een podium te geven!

Zoveel variatie!
De Cammeleur is een maatschappelijke organisatie en ze noemen zichzelf dé sociaal-culturele ontmoetingsplek in het centrum van Dongen. In deze nog geen twee jaar oude moderne multifunctionele accommodatie zijn meerdere organisaties gevestigd: Stichting DonckHuys, Bibliotheek Theek 5, Het KunstPodium, ContourdeTwern, Grand Café de Cammeleur en het Toeristisch Informatiepunt. Zo kun je bijvoorbeeld een theatervoorstelling bezoeken, muziek- of dansles volgen, boeken lenen, studeren en cursussen en workshops volgen. Daarnaast schenken ze in het Grand Café zo’n 60.000 kopjes koffie per jaar en kan je hier genieten van een lekker hapje en drankje.

Een toffe werkplek
Ik heb een leuk gesprek gehad met Roxanne Petermeijer (sales en event manager bij DockHuys) en Kyara Kentie (stagiaire van de opleiding Junior Accountmanagement op De Rooi Pannen). Het beeld dat veel mensen hebben van De Cammeleur, is soms ouderwets. Dat dacht Kyara ook voordat ze hier stage kwam lopen, maar het tegendeel is waar. “Het is echt voor jong en oud en er wordt zoveel georganiseerd! Daarnaast zijn de openingstijden heel ruim!”, vertelt ze vol enthousiasme. Als ze zelf naar een voorstelling zou willen, zou ze gaan voor een cabaretvoorstelling. Roxanne zou ook voor cabaret kiezen om lekker je zorgen te vergeten en de hele avond te lachen. Echter kan ze ook enorm genieten van een goede muziekvoorstelling of klassiek.

Roxanne heeft Media en Entertainment Management gestudeerd en na een aantal jaar werken bij de Efteling heeft ze heel bewust gekozen om te gaan werken bij De Cammeleur. “Ik vind het heel fijn om lokaal iets te betekenen. Hier kan ik activiteiten organiseren, mensen samen brengen door middel van ontmoetingen en leefbaarheid vergroten”. Vooral dit sociale aspect trok haar enorm aan in De Cammeleur. Ze proberen als organisatie het maatschappelijk doel van de Cammeleur ook naar voren te halen door bijvoorbeeld aan te haken op evenementen die in het dorp plaatsvinden. Ze is nu al tien jaar werkzaam hier en ze noemt het echt een toffe werkplek, waar ze met al haar collega’s een succes van wil maken. Ambities genoeg; van de aankleding in de zalen, meer gezamenlijke evenementen met alle partners en weer alle zondagen open gaan.

Wat Dongen Doet ”In Dongen doen we dingen samen”.
Roxanne benadrukt ook de slogan van Dongen ”In Dongen doen we dingen samen”. En zo voelt het ook. Zo zijn er verschillende actieve verenigingen en organisaties die gelukkig hun weg al weten te vinden naar De Cammeleur. Graag zouden ze in de toekomst ook meer bedrijven kennis laten maken met alle multifunctionele (vergader, congres, en theater) ruimtes. Vol enthousiasme is Roxanne over de vernieuwde Cammeleur; “Een supermooi gebouw, echt van deze tijd, lekker licht en heel transparant”. Daarnaast is het ideaal gelegen naast het park waar je tussen de bijeenkomst even een frisse neus kan halen.

Deze locatie zet artiesten in de spotlight, maar mag zelf ook niet vergeten te worden. Prachtige samenwerkingen onder een dak met een gemeenschappelijk doel. Succes met de mooie ambities die jullie hebben!  

Meer weten over De Cammeleur? Klik dan hier!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.