Parel van De Langstraat: Pukkemuk Dongen

| Céline Chardonnens

vies worden mag

Daar sta ik dan - zonder mijn kinderen- om een kijkje te nemen achter de schermen bij Pukkemuk Dongen. Ik word gastvrij ontvangen door één van de managers. We hebben een fijn gesprek, gevolgd door een rondleiding. Wat een leuke plek!

Na ons gesprek neem ik me voor om snel eens na schooltijd met mijn kinderen terug te keren, wat zullen de ze het hier naar hun zin hebben. Het heeft dan ook niet lang geduurd voordat ik met mijn kinderen naar Pukkemuk ben gegaan. En dat heeft indruk gemaakt.

Hoe heerlijk het spelen is voor hen, tussen de dieren die ze kunnen aaien en waar ze daadwerkelijk contact mee hebben. Het recreatiepark voelt als een (kleiner) pretpark! Al snel rennen mijn kinderen alle kanten op, er is ook zoveel te beleven bij Pukkemuk.  

Op het water in een klomp en volop spelen in het waterpark. Ze kunnen er hun lol op. Het valt mij op dat alles tot in detail gericht is op het plezier voor de kinderen maar ook zeker het gemak voor de ouders, opa/oma’s of begeleiders. Is het een keer niet zo’n lekker weer, geen probleem want Pukkemuk heeft ook een erg leuke binnenspeeltuin. Ideaal ook voor een familiedag, schoolreisje en kinderfeestjes dus, aangezien die meestal wat langer van tevoren gepland moeten worden.

Op de website zie ik dat er diverse arrangementen zijn voor groepen, en ook het aanbod kinderfeestjes is zeer divers. Er zijn kinderfeestarrangementen in diverse prijsklassen en met diverse thema’s. Zo is er o.a. voor de crea’s een creatief feestje en kunnen speurneuzen hun skills laten zien tijdens een escaperoomfeestje of detective feestje. De aanvragers van een kinderfeestarrangement worden door Pukkemuk zoveel mogelijk ontlast en volop geholpen zodat alles naar wens verloopt. Niet onbelangrijk, weet ik als moeder. Aanrader dus!

Inmiddels zit ik buiten op een terras, onder het genot van een heerlijke kop koffie, ingelogd op mijn laptop met mijn hotspot aan nog lekker wat te werken. Mijn kinderen rennen nog steeds enthousiast rond, ik zie inmiddels verhitte rode wangetjes. Zometeen maar eens een rustmomentje voor ze inbouwen en ze een lekker ijsje laten uitkiezen. Heerlijk toch?

Meer weten over Pukkemuk? Klik hier!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.