De Oude Kerk

Deze locatie maakt deel uit van de fietsroute Bende van de Witte Veer.

In de Kerkstraat ontdek je een verrassend stukje Dongen. Oude keien wijzen de weg naar een laat-gotische bakstenen kerk. De toren dateert uit eind 15e eeuw, begin 16e eeuw. Een instorting verwoestte in 1928 het middenschip van de kerk grotendeels, maar de ‘Oude Kerk’ is nu prachtig gerestaureerd. De kerkruïne is bijzonder: een dergelijk type is in Nederland op één hand te tellen. Nederland telt slechts drie kerkruïnes en in Dongen staat de enige van Brabant. 

Bezichtingen zijn mogelijk. Ook is de kerk een prachtige locatie voor stijlvolle gelegenheden, zoals concerten en trouwerijen.

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!