Gemeente Dongen

ontdek de verborgen pareltjes

De gemeente Dongen bestaat uit de kernen 's Gravenmoer, Klein Dongen Vaart en uiteraard Dongen. Dongen is een verrassend veelzijdig dorp met een uitstekend aanbod van winkels, horeca en cultuur. Een dorp wat je beter wilt leren kennen! De Oude Kerk ruïne, molen koningin Wilhelmina, museum De Looierij en De IJzertijdboerderij zijn voorbeelden van verrassende bezienswaardigheden. Via het uitgezette Broederpad kom je een groot deel van deze bezienswaardigheden tegen. Voor kinderen is speelboerderij Pukkemuk een waar paradijs. Houden ze van spetterende watervallen en snelle glijbanen, dan is sportcentrum De Vennen een aanrader. Een balletje slaan doe je bij Golfcentrum Dongen. Het gezellige centrum van Dongen biedt een breed winkelaanbod. In het buitengebied vind je boerderijwinkels, waar streekproducten worden verkocht. De evenementenkalender van Dongen is altijd goed gevuld en ook het afwisselende theater- en podiumprogramma van De Cammeleur biedt voor elk wat wils. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Dongen

verrassend Dongen

  • Wilhelminamolen

  • Giethoorn van het zuiden

  • Oude Kerk

  • Beljaart Buiten

  • De Cammeleur

terug in de tijd

Het Broederpad laat je zien waar de Broeders van Dongen ruim 100 jaar hebben gewoond en gewerkt aan goed onderwijs en zorg. Je kunt de route zelf volgen via de Broederbordjes of mee lopen met een gids van de heemkundekring.

Boek een rondleiding

Highlights van gemeente Dongen - ontdek deze verrassende pareltjes

De leukste evenementen in gemeente Dongen - hier wil je bij zijn!

lekker naar buiten

Prachtig zijn de wandel- en fietsroutes langs riviertje de Donge, de eeuwenoude 's Gravenmoerse dijkjes en aan de ecologische verbindingszone van Dongen. De kinderen vermaken zich prima bij de aangrenzende natuurspeelplaats Beljaart Buiten, het bomenpad van park Vredeoord, zandverstuiving De Bergen of bosgebied De Duiventoren. 

Bezoek Park Vredeoord

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!