Gemeente Heusden

tussen dijken en duinen

De gemeente Heusden bestaat maar liefst uit 11 kernen, waarvan Drunen, vestingstad Heusden en Vlijmen de grootste zijn. Aan de noordzijde wordt het gebied afgesneden door de Bergsche Maas, met het schilderachtige vestingstadje Heusden als ankerplaats. Dijken en kleigrond dus, terwijl zo'n 10 kilometer zuidelijk één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa gelegen is: De Loonse en Drunense Duinen. Het pittoreske gehucht Giersbergen vormt één van de toegangspoorten tot dit unieke Nationale Park. De geschiedenis van de streek is onlosmakelijk verbonden met de Maas. De vele plassen (wielen) langs de dijken en de Baardwijkse Overlaat herinneren aan de eeuwenoude strijd tegen het water. De Bergsche Maas en het Drongelens Kanaal zijn gegraven om wateroverlast te beperken. Vandaag de dag bieden ze ook volop vertier voor hengelsporters en de pleziervaart. Heusden Vesting heeft twee grote jachthavens en een kleine sfeervolle binnenhaven. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Heusden

zo rijk is Heusden

  • Drunen duindorp

  • Giersbergen

  • Moerputten

  • Emmamolen

  • dijkenstelsel

Highlights van gemeente Heusden - ontdek deze verrassende pareltjes

De leukste evenementen in gemeente Heusden - hier wil je bij zijn

op en aan het water

Wat is er nou fijner dan een vaartocht op een warme zomerdag, een plons in het water of uitwaaien tijdens een fiets- of wandeltocht langs de Bergsche Maas. Heusden is een waterrijke gemeente en biedt tal van mogelijkheden. 

Het water op

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!