Rabobank De Langstraat

Deze locatie maakt deel uit van de route Wet Blue Waalwijk.

De geschiedenis van de Rabobank in Waalwijk begint met de oprichting in 1904 van een Boerenleenbank in de toen nog zelfstandige gemeente Baardwijk.

Als na de Tweede Wereldoorlog steeds meer niet-boeren gebruik gaan maken van de bank, wordt in 1959 besloten aan de Markt in Waalwijk een bijkantoor te openen. Een jaar later wordt dit kantoor de hoofdvestiging. In 1972 gaan de Raiffeisen- en de Boerenleenbank  samen en worden voortaan  Rabobank genoemd.

In de jaren die volgen komen steeds meer lokale Rabobanken uit de regio onder een en hetzelfde bestuur. Dat proces mondt in 2008 uit in de oprichting van Rabobank De Langstraat.Vooral door de digitale ontwikkelingen van de laatste decennia raken uiteindelijk vele regionale kantoren overbodig en wordt aan de Winterdijk in Waalwijk een nieuw hoofdkantoor gebouwd, dat in 2017 in gebruik is genomen.  

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!