Beleef Loon op Zand met de BeleefRoutes App

| Inge Sprangers

ontdek de mooiste plekjes

Genieten van de mooiste wandeltochten doe je in Loon op Zand. Door deze gemeente, die is uitgeroepen tot Wandelgemeente van het Jaar 2021, lopen vele prachtige wandelroutes, waarvan er een zestal gebundeld is in de app BeleefRoutes. Met deze app heb je een persoonlijke gids bij je, die je vertelt wat er onderweg te beleven is en je wijst op de mooiste plekjes. 

Interactief
BeleefRoutes zijn heel leuk. Onderweg krijg je automatisch allerlei extra’s. Leuke weetjes, anekdotes, informatie over de natuur of geschiedenis, een quiz of een spelletje. Dit voorzien van interessante tekstjes, foto’s en korte filmpjes. Zodra je mobieltje een highlight-zone ingaat, krijg je een geluidje, een knipperlichtje en/of een trilling. Dan valt er dus iets aardigs te beleven.

Zes BeleefRoutes
Ontdek aan de hand van de interactieve wandel- en fietsroutes hoe verrassend de Wandelgemeente van het Jaar 2021 is! Er zijn zes BeleefRoutes uitgezet in de gemeente Loon op Zand.

Huis ter Heide
Landgoed Huis ter Heide is een verborgen pareltje. Je kunt heerlijk wandelen in dit waterrijke vogelparadijs. Tijdens je wandeling kun je allerlei bijzondere dieren bewonderen. Misschien kom je wel oog in oog te staan met Schotse Hooglanders. Dichter bij de natuur dan dit kom je niet.

Wandelen in historisch Loon op Zand
In 2019 bestond de gemeente Loon op Zand maar liefst 750 jaar. Verhalen van vroeger zijn er dus genoeg. Ben jij benieuwd hoe Het Witte Kasteel er uit zag in de Tweede Wereldoorlog? Of wil je weten waar vroeger het tramstation was? Met deze beleefroute ga je terug in de tijd en krijg je een historische rondleiding door het kerkdorp Loon op Zand. Bekijk deze route ook hier.

Dierenwereld in De Loonse Duinen
Ga mee op ontdekkingstocht in de Brabantse Sahara, één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Welke dieren leven er in de duinen? En welke geluiden maken zij? Ga de strijd aan met elkaar om te kijken wie het meeste weet en geniet van de veelzijdigheid van dit mooie natuurgebied.

Roversbende van de Witte Veer
De Bende van de Witte Veer was een roversbende uit het jaar 1700. Deze bende heeft echt bestaan! De Efteling en jeugdboekenschrijver Paul van Loon hebben er een mythe van gemaakt, maar de bende beleefde allesbehalve sprookjes. Ga op pad door hun leefgebied en struin door de woestenij.

Speuren in Loon op Zand
De beleefroute ‘Speuren in Loon op Zand’ is een actieve tocht die je met meerdere teams tegen elkaar kunt spelen. Je wordt door middel van opdrachten door het hele dorp gestuurd en zo kun je proberen om het snelste team te zijn. Benieuwd naar de opdrachten? Download dan snel de route!

Fietsroute Flora & Fauna
Deze leuke fietstocht neemt je mee langs enkele prachtige plekken in het toekomstige landschapspark Pauwels. Je komt meer te weten over de flora en fauna in het gebied en hoe wij hun leven aangenaam houden. Bekijk de route ook hier.

App downloaden
Download de app BeleefRoutes, selecteer en download een route naar keuze en geniet van een prachtige en leerzame wandeling. Voor meer informatie klik hier.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.