Candlelight shopping Heusden Vesting

| Bezoek De Langstraat

Een vreugdig sfeertje

Het is alweer bijna Kerst en dat betekent: Kerstmarkt-seizoen! Verspreid door Nederland vind je talloze, prachtige Kerstmarkten. Een van de meest sfeervolle is misschien wel die van de middeleeuwse Vestingstad Heusden. Het is een waar begrip in de regio. Het mooie Brabantse vestingstadje heeft veel te bieden. Het gehele jaar door zijn er diverse activiteiten en evenementen te beleven in Heusden. Neem bijvoorbeeld het jaarlijkse Candlelight Shopping evenement. Dit jaar keert het evenement weer terug op 15 en 16 december in de vestingstad. De Kerstmarkt staat er van 15:00 tot 22:00. 

Elk jaar wordt dit Kerstevenement in Heusden groter dan tevoren, dus ook dit jaar weer. Met maar liefst twee keer zoveel leuk versierde kraampjes, verspreid over de Vismarkt, Engstraat, Botermarkt en Nieuwstraat, belooft het weer een magisch uitje te worden! Om jouw perfecte uitje helemaal af te maken, boek je een knus hotelletje of heb je een eigen camper boek dan een camperplaats in Heusden. Zo kun je de vestingstad wat langer beleven. Heusden heeft naast het Candlelight Shopping nog veel meer te bieden. Geniet van historische panden, pittoreske straatjes, kunst en unieke boetiekjes. En bij al dat genieten hoort natuurlijk een lekker hapje eten bij een van de toprestaurants in Heusden Vesting. Zo kun je bijvoorbeeld terecht bij Het Wapen van Heusden, Ons Gheluk of BOEI35 voor een heerlijke lunch, diner of borrel.

Boetiekjes

Buiten alle leuke Kerstkraampjes die er staan, zijn de winkels ook open. Neem daar zeker een kijkje voor je Kerstinkopen. Bij In d’n Kaarsenstal kun je terecht voor de mooiste kaarsen voor een sfeervol aangeklede, feestelijke tafel. Bij het Kerstdiner kan een lekker drankje niet missen: Stadsslijterij De Waterdrager heeft meer dan genoeg keuze. En natuurlijk horen cadeaus ook bij Kerstmis. Er valt altijd wat leuks te vinden bij Berg & Braam snoep- en speelgoedwinkel en bij Smits Schoenen heb je prachtige leren accessoires om cadeau te geven.

Entertainment
Heb jij ooit een levende Kerstboom of sneeuwpop gezien? Tijdens Candlelight Shopping Heusden kun je die tegenkomen. Natuurlijk is de Kerstman er ook. Hij heeft zijn rendieren ingeruild voor een mooi versierd golfkarretje. Daarnaast lopen er 3 dames rond in hun prachtige zelfgemaakte, verlichte jurken: een echte eyecatcher. Wil je zelf ook een blikvanger worden? Dat kan bij de schmink gelegenheid. En als je het koud krijgt, kun je naar de Vismarkt gaan om bij het kampvuur naar verhalen over Heusden te luisteren.

Verder zorgen er, over 2 dagen verdeeld, 6 koren, 2 dweilorkesten, een band en een zanger voor een gezellige sfeer in Vestingstad Heusden. Genoeg muziek om van te genieten. Er staat een podium op de Vismarkt en op het podium voor het stadshuis vinden fotomomenten plaats. Het geld dat wordt opgehaald met deze fotomomenten gaat naar het Prinses Máxima Centrum.

Het oude stadhuis

Heusden Vesting staat om veel dingen bekend, waaronder de historische panden. Neem als voorbeeld het oude stadhuis. In dit prachtige pand vind je ons Toeristisch Informatiepunt (TIP). Deze is ook tijdens de Candlelight Shopping dagen geopend. Kom gerust binnen en neem bijvoorbeeld een kijkje bij de maquette van Heusden Vesting. 

Ook staan onze vrijwilligers hier voor je klaar. Zij kunnen al je vragen beantwoorden en vertellen je graag wat meer over de geschiedenis. Liever zelf op ontdekkingstocht? Dat kan met een van de vele wandel- of fietsroutes in en om Heusden. Er is zelfs een speurtocht: leuk voor de kleintjes.

Veel plezier en fijne feestdagen!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.