Parel van De Langstraat: café brasserie De Kiosk

| Céline Chardonnens

de huiskamer van Loon op Zand

Op aanraden van een vriendin ben ik even wat gaan drinken bij De Kiosk. Wat ooit begon als een muziekkiosk gebouwd in 1951, groeide na een flinke verbouwing uit tot deze gezellige café brasserie. Ook wel de 'huiskamer' van Loon op Zand genoemd. En dat is niet voor niets. Direct na binnenkomst proef ik de gemoedelijke, ongedwongen sfeer en zie ik nog enkele oude elementen terug van de historische muziekkiosk.

Wat mij opvalt is dat er buiten een groot terras is, voorzien van parasols en aan de zijkant een luifel met warmtelampen. Heerlijke plekken om bij te kletsen, te genieten van een kop koffie of lekker te lunchen. Het terras ligt aan het levendige dorpsplein, waar je je bij mooi weer kunt vergapen aan de vele passerende toeristen die in de regio verblijven. Café Brasserie De Kiosk ligt aan de fietsroute richting De Loonse en Drunense Duinen, dus er is voldoende bedrijvigheid.

Binnen is het gezellig, met speelse trappen naar boven. Waar het ook in de winter goed toeven is achter de hoge ramen of aan de leestafel met een warme chocolademelk.

Al snel komt er een vrolijke medewerker naar mij toe om te vragen of ik wat wil drinken. We raken aan de praat en ik vraag direct wat er allemaal te doen is. Onlangs is er een leuk evenement geweest - een zomerfestival met Crazy Piano’s – en blijken er veel meer evenementen te komen. Zo is het elke dinsdagavond ‘Tuesday Steaknight’ en staat er in oktober een Bockbierproeverij op de planning. Op 11 november wordt carnaval afgetrapt met een 11/11 bal. In de winterperiode ligt er voor het eerst een ijsbaan voor de deur en wordt het volop genieten tijdens 'De Kiosk on Ice'. Wat leuk zeg, ik zet ‘t meteen in mijn agenda zodat mijn kinderen deze winter een leuke middag vol ijspret hebben. Wie weet bind ik mijn ijzers zelf ook nog wel even onder, maar ik vermaak me sowieso wel met een heerlijke erwtensoep of Glühwein.

Nadat ik mijn cappuccino heb opgedronken informeer ik nog even naar de mogelijkheden voor het afhuren van de zaal. Er blijken ruim 120 personen in de zaal 'Ons Boven' te passen en 250 personen beneden. Er zijn diverse arrangementen mogelijk. Perfect voor de zakelijke bijeenkomst die ik aan het organiseren ben, maar ik houd ‘m ook in gedachten voor wanneer ik een knalfeest wil organiseren.


Tot snel Kiosk!Klik hier voor meer informatie over De Kiosk.

 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.