Parel van De Langstraat: De Financiën

| Lobke Timmermans

De zomervakantie was nog maar net gestart toen ik langs mocht bij De Financiën. De speeltuin was gevuld met enthousiaste kinderen en het terras zat vol met papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en andere volwassenen. Het was duidelijk dat het voor allebei de partijen genieten was. Ik had een gesprek met Maarten en al snel bleek dat hij een duidelijke passie heeft voor ondernemen. Benieuwd? Lees snel meer!

In het begin

De Financiën is al lang een begrip in Loon op Zand en omgeving. Maarten verteld mij dat de locatie vroeger aan een tolweg tussen het kasteel van Loon op Zand en België lag. Reizigers wilden graag even pauzeren van hun reis als ze de tol betaalden. Op deze tolplekjes, ontstonden al snel horecagelegenheden. Zo ontstond ook rond 1900 De Finantie.

In 1976 zijn hebben de ouders van Maarten het kroegje overgekocht. De naam werd van De Finantie verandert in De Financiën.  Toen werd de snelweg van Tilburg naar Loon op Zand aangelegd en dat betekende dat er minder verkeer langs het kroegje zou komen. De vorige eigenaar zag dat niet zitten, maar de vader van Maarten wel. Toen familie van Son het pand overkocht, was er niet meer dan de kleine kroeg, een voetbalveld en een frietkrot. Vanaf dat moment werd er steeds meer uitgebreid. De vaste klanten van de kroeg vroegen steeds meer of ze ook hun feesten en jubilea bij De Financiën konden vieren. En dus is er een feestzaal gebouwd die steeds groter, en groter werd.

Een familiebedrijf

Familie van Son woonden boven het pand en dus is het ook niet vreemd als Maarten mij verteld dat hij altijd al heeft meegeholpen in het bedrijf. Vanaf 2003 wordt hij mede-eigenaar en in 2006 stapt zijn vader terug van deze positie en is Maarten de enige eigenaar. Dat wil overigens niet zeggen dat zijn vader niet meer meehelpt. Als je goed oplet, zie je de vader van Maarten nog buiten rond lopen om te helpen waar hij kan.

De feesten werden steeds groter en er werden later zelfs ’s middags feesten gehouden. Deze feesten waren een groot succes. Toen zijn ze begonnen met het aanbieden van verschillende activiteiten zoals boogschieten, midgetgolf en de speeltuin. De aantal aanvragen nam toe, maar de groepsgrote van de feesten nam af. In 2008 wilden ze daarom graag kijken wat er nog meer mogelijk was.

Maarten merkte dat er veel families en kinderen in de zomer op het terras zaten bij de speeltuin en bij de midgetgolfbaan. Deze mistten ze alleen in de winter. Zo ging Maarten opzoek naar een passend concept zodat deze families het hele jaar door terecht konden bij De Financiën. Maarten wist al wel dat ze iets met eten gingen doen. Uiteindelijk zijn ze dus bij een pannenkoekenrestaurant uitgekomen. Hier zijn ze in 2008 mee begonnen en dit heeft langzaamaan het hele bedrijf over genomen.

Pannenkoeken & meer

Maar De Financiën is natuurlijk veel meer dan alleen een pannenkoekenrestaurant. In 2019 is het hele nieuwe concept van De Financiën opgezet. Met een binnen- en buitenspeeltuinen, de midgetgolfbaan, verschillende soorten kinderfeestjes, het pannenkoekenrestaurant en, niet te vergeten, Fientje de vlinder met Fientjes florijntjes.

En nog steeds blijft De Financiën zich ontwikkelen. Zo is er veel meer te doen dan alleen midgetgolf en pannenkoeken eten. Er zijn veel verschillende activiteiten te organiseren voor groepen. Denk bijvoorbeeld aan bubble-voetbal of boogschieten. Ook is er rekening gehouden met grote en kleine kinderen. Zo is er voor de allerkleintjes een aparte binnenspeeltuin. Alles bij De Financiën is gericht op de beleving voor kinderen én ouders. Het moderne interieur, met geluidsisolatie, zorgt ervoor dat je, zelfs met enthousiaste kinderen, écht kan genieten van een lekkere maaltijd of borrel. Het is een plek geworden waar jong & oud kunnen genieten. Van een lekkere pannenkoek, van een gezellige borrel met vrienden of een heerlijke middag met de kinderen.

 

Klik hier om meer te weten te komen over De Financiën.

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!