Parel van De Langstraat: De Hoge Heide Vlijmen

| Claire Jehoel

Vernieuwend en verrassend

In de zomer van 2021 bestaat De Hoge Heide tien jaar. Volgens mij zijn ze nog net zo ambitieus als toen ze begonnen. Peter de Ruijter en zijn team laten zich niet uit het soccer-, squash-, tennis-,  uhm, uit geen enkel veld slaan! Enkele weken geleden had ik een leuk gesprek met Peter over hoe het ooit begon en vertel ik je over de nieuwste funactiviteiten! Lees je mee?

Van Soccerhome.nl naar eigenaar van De Hoge Heide
Peter de Ruijter heeft altijd de ambitie gehad om voor zichzelf te beginnen. Tijdens zijn studie in Sittard kreeg hij de opdracht op papier te zetten hoe een indoorsoccerhal eruit zou moeten komen te zien, als hij een eigen hal zou beginnen. In Aken (DE), waar hij was vanuit zijn opleiding, raakte hij bekend met en enthousiast over de soccergame. Niet alleen het spel, maar ook de totale ervaring eromheen, van decor bij binnenkomst tot het stadiongevoel. “Ik vond dat spel zo leuk dat ik daarin ben blijven hangen en dat wilde ik ook”, zo vertelt Peter.
Hij werd gewezen op de locatie De Hoge Heide, waar de binnentennisbanen minder rendabel waren geworden. Zo is Peter in 2011 begonnen met het huren van een indoor tennishal waar hij indoor voetbalvelden van heeft gemaakt. Zijn uiteindelijke plan: tien succesvolle voetbalveldjes beginnen in verschillende hallen in Nederland. Drie kwart jaar later ging de verhuurder van De Hoge Heide failliet en Peter heeft deze kans met twee handen aangegrepen.

Vernieuwend en verrassend
Dagwerk werd al snel ook nachtwerk en zo besloot Peter zich vol te focussen op De Hoge Heide. Ze bieden een legio aan activiteiten aan, maar ze vinden het belangrijk vernieuwend en verrassend te zijn. Ondanks deze lastige periode zie je hoe ambitieus ze zijn bij De Hoge Heide. “Ik kan niet goed stilzitten”, geeft Peter aan en hij heeft met zijn team deze roerige periode gebruikt om vijf nieuwe activiteiten op te zetten. Een daarvan is Kanjam, een interactief frisbeespel dat in Amerika heel populair is. Uiteraard verklap ik de andere vier activiteiten niet, daarvoor verwijs ik je naar de website of adviseer ik te bellen voor een persoonlijk advies met het team van De Hoge Heide zodat zij jouw dag passend kunnen maken en alles, indien gewenst, compleet uit handen kunnen nemen.
Een goede tip is ook het videobowlen. Ik heb de vele mogelijkheden mogen zien en het maakt je bowlplezier voor zowel jong als oud nóg leuker. Naast het doel om een spare, of beter nog een strike te gooien, kan je hiernaast een tweede spel spelen met leuke graphics die op de baan worden geprojecteerd. Naast special effecten, kan je ook extra punten scoren door over speciale punten op de baan te rollen. Een echte meerwaarde en ook weer verrassend en vernieuwend!

Meer dan alleen een activiteitenlocatie
Er is zoveel te doen bij De Hoge Heide. In het begin was het heel erg op sport gericht, maar dit is in de loop van de jaren steeds meer een combinatie geworden van sport en fun. Veel familie-uitjes, bedrijfsuitjes en kinderfeestjes vullen de dag. “Iedere activiteit zorgt weer voor een ander publiek”, geeft Peter aan. “We onderscheiden ons in de goede en leuke activiteiten en het tot in de puntjes verzorgen van uitjes, evenementen en partijen”. Ook zijn er volop mogelijkheden voor feesten, diners en zijn ze momenteel druk bezig de lunch beter onder de aandacht te brengen.
Met een eigen Tuk Tuk kunnen ze bezorgen en staan ze op evenementen met hun soep, pizza, broodjes en bijvoorbeeld ijs. Het is zoveel meer dan alleen een activiteitenlocatie. 

Ambitie
Ik noemde het eerder al even: Peter barst van de ambitie. Hij gaat niet bij de pakken neer zitten. Ieder jaar wil Peter uitbreiden met nieuwe funactiviteiten. Daarnaast zijn ze in overleg met andere sportclubs en de gemeente om bijvoorbeeld de grond op en rondom het sportveld te reorganiseren. Hierbij wordt ook meegedacht aan bijvoorbeeld woningbouw, parkeermogelijkheden, sociale controle in de buurt, maar ook naar het delen van gezamenlijke lasten en het versterken van elkaar.
Zelf zet hij ook in op een buitenspeeltuin, een beter zicht op het mooie terras en onderdeel zijn van een pauze of het startmoment van fiets en wandelroutes.
Samen bereik je meer dan alleen en met de ambitie en instelling zie ik deze doelstelling voor 2025 wel goedkomen. Maar nu eerst op naar jullie 10-jarige bestaan!

Meer weten over De Hoge Heide? Klik dan hier!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.