Parel van De Langstraat: De Hoge Heide, Vlijmen

| Vittoria Roitero

Vandaag heb ik een afspraak bij de Hoge Heide in Vlijmen. Ik heb er al meerdere keren mijn verlies moeten verwerken na een potje bowling, maar nu ga ik erheen om de ondernemer, Peter de Ruijter, te spreken en er een blog over te schrijven.

Ik parkeer mijn auto op een ruime parkeerplaats en loop naar de entree. Eenmaal binnen ontmoet ik Peter die op een hoge tafel in het cafégedeelte op zijn laptop zit te werken. “Welkom, leuk dat je er bent” begroet hij me. Hij schuift zijn laptop aan de kant en ik neem plaats op een kruk tegenover hem.

“Ik was nog even met de leverancier van onze nieuwe spellen aan het mailen” vertelt hij. “Wil je zien wat het gaat worden?” Uiteraard wil ik dat zien. Peter draait de laptop naar me toe en laat een aantal foto’s en schetsen zien. Ik zie Interactive Darts voorbij komen en ook Electric Shuffle. Allebei nieuw voor mij dus ik vraag hem wat het precies inhoudt. Peter laat me weten dat bij Interactive Darts gewoon met echte dartpijlen op een dartbord gegooid wordt, maar dat de scores automatisch bijgehouden worden en er gekozen kan worden voor verschillende games en thema’s. “Een beetje vergelijkbaar met het videobowlen wat we al aanbieden, waarbij je ook verschillende spellen kan kiezen.” Electric Shuffle blijkt een gezellig barspel dat je een beetje kunt vergelijken met een combinatie van sjoelen en curlen. Op een 4 meter lange tafel schuif je om beurten pucks naar de achterzijde van het spelblad. Wie zijn pucks het verst tegen de achterzijde heeft wint het spel. Ook hier wordt weer gebruik gemaakt van interactieve technologie. Er kunnen verschillende spelvormen gekozen worden en op TV’s aan de achterzijde van de speeltafel worden de scores real time bijgehouden.  “Het is echt een gaaf spel, ik wil dit al een hele tijd realiseren en nu is het eindelijk bijna zover” vertelt Peter enthousiast.

“Ooit was dit enkel en alleen een sportkantine. Die functie heeft het ook nog steeds, maar daarnaast ben ik me sinds 2018 steeds meer gaan richten op Fun.” Naast (video)bowling, bumperz, unihockey, indoor soccer, bounceball, fungames en nog veel meer games kunnen mensen ook blijven eten. “We hebben diverse arrangementen en willen ook dat gaan uitbreiden. Ik heb een aantal koks in dienst waardoor ook de menukaart steeds uitgebreider en professioneler wordt”. Ik kijk nog even goed rond en concludeer dat de ambiance me helemaal niet aan een sportkantine doet denken. Wanneer je door het raam naar buiten kijkt zie je de tennisvelden, dat wel, maar het interieur en de indeling maken het een gezellige ruimte waar je ongetwijfeld heerlijk kunt vertoeven. Ik zie mezelf hier wel met mijn vriendengroep of familie een hapje eten hoor, nadat ze weer eens van me hebben gewonnen met bowling…

Peter denkt aan uitbreiding met buitenspellen zoals Jeu de boules, Outdoor Shuffle (bekend van cruiseschepen), Street Curling. Hij vertelt me dat hij het liefst ook zou willen verbouwen en uitbreiden in vierkante meters, maar dat dit lastig is in verband met de vergunningen en dergelijke. “Dat vind ik jammer, maar ik vind het ook wel goed dat de regels streng zijn. Als iedereen maar verbouwt dan gaat dat ten koste van het klimaat”. Peter geeft aan duurzaamheid en groen hoog in het vaandel te hebben. Zo staan er klimaatbewuste maaltijden op de kaart en heeft Peter - naast de 240 zonnepanelen - een bijenvolk op het dak laten plaatsen door een imker. “Kijk, daar staat de honing van het afgelopen seizoen” zegt hij trots wanneer hij naar een aantal honingpotjes achter de bar wijst. “We hebben nu één bijenvolk, om te ervaren of het wat voor ons is. Binnenkort wordt het uitgebreid naar 16 bijenvolken. Deze bijen vliegen uit naar natuurgebied ’t Vlijmens Ven hier vlakbij om daar de bloemen te verstuiven, en wij profiteren daarvan doordat we straks voldoende honing hebben om daar ook onze gerechten mee vorm te geven.” Wauw, dat vind ik dus echt heel tof. Peter is duidelijk een ondernemer met het hart op de juiste plaats.

Tot slot krijg ik een rondleiding. Peter laat me de indoor voetbalvelden zien, en de squashbanen, maar ook de ruimte waar kinderfeestjes gevierd kunnen worden en natuurlijk de bowlingbaan. “Kijk, ook hier zijn we klimaatbewust bezig. De ballen worden met een hydraulische pomp omhooggeduwd, dus niet met een motor die continu aan het draaien is.” Ik vind het een leuk detail.

Eenmaal terug in de bar merken we dat er ondertussen wat medewerkers zijn binnengedruppeld. De stemming zit er duidelijk goed in. “Zo meteen hebben we een personeelsuitje. We gaan naar een event center waar iedereen naar hartenlust games kan spelen. Extra gaaf is dat ze daar de games die wij hier vanaf eind september (2023) gaan aanbieden al kunnen ervaren” besluit Peter.

We nemen afscheid en ik wens Peter en zijn personeel heel veel plezier tijdens het uitje. Ik neem me voor om in het najaar wat vrienden bij elkaar te trommelen. Wellicht dat ik met de Shuffle pucks iets meer geluk heb dan met een bowlingbal!Wil je meer weten over De Hoge Heide? Klik dan hier.

 

 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.