Parel van De Langstraat: De Schaapskooi Drunen

| Aileen Kok

we willen graag persoonlijk blijven

Mijn koffie staat deze keer klaar bij camping De Schaapskooi in Drunen. De dauw ligt nog op het gras, maar het zonnetje schijnt al over de camping waar de gasten rustig ontwaken. Ik word begroet door Karin (33) en ook haar man Niels (40) kijkt even om de hoek van deur als we aan de keukentafel zitten. Hun twee kinderen zijn niet thuis. Sinds maart zijn Karin en Niels de eigenaren van de camping met staanplaatsen, vakantiehuizen en een groepsaccommodatie.

Mijn eerste vraag is: “Waar zijn de schapen? Die verwacht je bij een schaapskooi, maar ik ben ze niet tegen gekomen?” Karin vertelt dat die met de oude eigenaren zijn meegegaan, maar dat ze in de toekomst wel wat boerderijdieren willen op het grasveld. Een kip hebben ze nog, die scharrelt wat rond en doet haar eigen ding.

Vanuit een gewone woonwijk in Waalwijk droomden ze er al langer van om dichterbij de duinen te wonen en misschien een parkje met wat vakantiewoningen te runnen. Maar een camping was niet het eerste waar ze aan dachten. Beide hebben ze vroeger wel met hun ouders gekampeerd en samen meerdere verre reizen gemaakt, dus het avontuurlijke zit er wel in. Karin wilde eigenlijk een kantoorbaan en Niels wil graag ondernemen, dus er werd toch naar de mogelijkheden gekeken.

Ze houden ervan om met mensen in contact te zijn, houden van de duinen met de bijzondere heide, de zandvlakte en het gebied waar zo veel te ontdekken valt. En juist dát brengt deze plek allemaal met zich mee. Karin vertelt dat ze van het kleinschalige houdt : “We willen graag persoonlijk blijven, op de camping gezien worden. Zo proberen we dagelijks een rondje te maken op de camping, een praatje maken als dat gewenst is en dus zo heel aanspreekbaar zijn.”   

Karin: “De ambitie is om er misschien in de toekomst wat vakantiehuizen bij te maken waar je gasten wat meer verspreid mee kunt ontvangen. Dat is goed voor de bezettingsgraad, maar zal ook nog wel wat voeten in aarde hebben. We willen vooral die fijne plek zijn, midden in deze prachtige omgeving, waar we mensen laten genieten”.

We lopen nog even het rondje over de camping, maken een praatje bij een van de gasten. Karin laat me zien hoe dichtbij die bijzondere duinen zijn, slechts een paadje verwijdert en je staat al midden in de natuur.

Veel succes Karin en Niels! Jullie starten vanwege COVID-19 niet met de wind in de rug zullen we maar zeggen. Maar wat een mooie plek. Ik ben benieuwd als ik volgend jaar nog eens op de koffie mag komen hoe het er dan voor staat..... Ik kom graag nog eens terug!

Meer weten over De Schaapskooi? Klik dan hier!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.