Parel van De Langstraat: De Voorste Venne Drunen

| Aileen Kok

waar mensen komen voor plezier

Elke week gaan we ergens op de koffie. Onlangs was ik bij De Voorste Venne in Drunen. Een mooi, lokaal theater wat twee jaar geleden volledig is gerenoveerd. Na een roerige periode voor het cultureel centrum is het tijd voor een positieve koers en alle neuzen staan er weer dezelfde kant op! Maar wie zijn dat dan, die drijvende krachten achter die positieve nieuwe koers? Ik sprak met Wilco Schrijver (algemeen manager) en met Ilse Theuns (salesmanager).

In januari van dit jaar stapte Wilco bij De Voorste Venne binnen, nog geen drie maanden eerder was Ilse al hem al voorgegaan. Wilco (56) komt uit Heesch en heeft ook daar 10 jaar in Cultureel centrum De Pas rondgelopen, eerst als bestuurder later als directeur. Toen kwam deze vacature en kwam hij via de oud-directeur op gesprek. Een goed gesprek, zo blijkt, want de vraag of hij de baan aan zou willen nemen kwam het weekend voordat hij op maandag begon.... En hij is de uitdaging aangegaan, zegt hij me vol trots en enthousiasme! Ilse (35) komt uit Nieuwkuijk en startte in november 2019. Vanuit de evenementensector en horeca blijft ze ook nu in de belevingswereld, een plaats waar mensen zich fijn willen voelen en komen voor plezier. Daar wil ze hier ook aan bijdragen.

Maar waar houden zij zelf eigenlijk van? Het zijn beide sporters. Wilco stapt graag op zijn wielrenfiets en is coach bij de voetbalclub van zijn kinderen en Ilse tennist graag en ondersteunt ook de jeugdtrainingen. Beiden helpen ze graag kinderen, dus vraag ik me af: houden ze dan ook meer van kindervoorstellingen of houden ze eigenlijk helemaal niet van theater? Ilse bekent; “Ik maak eigenlijk te weinig tijd om ook met regelmaat bij een voorstelling te gaan zitten, en ik ga ook het liefst naar een musical”. Wilco; “Ik neem graag de tijd om het aangename met het zakelijke te combineren en ga daarom met regelmaat naar een theatervoorstelling, zo weet je wat er speelt”.

Hun gezamenlijke interesse is De Voorste Venne; ze willen graag een warme deken zijn voor de bezoekers, een huiskamer die uitnodigt tot meer ontmoetingen, zowel op cultureel als sociaal-maatschappelijk vlak. Ze willen beleving bieden, een momentje om er even tussenuit te zijn, een fijne vrijetijdsbesteding. Ze hebben in de coronatijd mooie dingen kunnen organiseren en ook nu bieden zij een veilige avond uit of gewoon een hapje of drankje in het café of de tuin natuurlijk. Ze wensen De Voorste Venne meer aandacht toe, want dat verdient het pand, de organisatie en ook het programma.

Ik loop de deur weer uit met een goed voornemen. Toch weer eens naar het theater gaan, gewoon bij ons in de ‘achtertuin’; De Langstraat, tuin van Brabant.

Meer weten over De Voorste Venne? Klik dan hier!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.