Parel van De Langstraat: GuestHouse Hotel Kaatsheuvel

| Vittoria Roitero

Op een zonnige woensdagochtend ben ik onderweg naar mijn afspraak bij GuestHouse Hotel Kaatsheuvel. Wanneer ik langs de Efteling rijd verbaas ik me over de hoeveelheid auto’s die daar het terrein oprijden. Het zijn echter voornamelijk Duitse en Belgische kentekens die ik zie, wat mij er al snel aan herinnert dat het vakantie is in onze buurlanden.

Een minuutje later ben ik aangekomen bij GuestHouse Hotel Kaatsheuvel. Ik loop de prachtige entree binnen en word direct aangenaam verrast door de gezellige sfeer. Een paar kinderen zitten gezellig in een van de schommelbanken. Het is duidelijk waarvoor ze hier logeren want ze bespreken met welke attractie ze vandaag zullen gaan beginnen. Hun papa komt de trap af en de kinderen grijpen hun rugtas. Op naar de Efteling.

Ik loop de grote trap op richting de receptie, die zich op de eerste verdieping bevindt. Vanaf de trap kijk ik het restaurant op de begane grond in. Er is gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en er zijn verschillende soorten zitjes gecreëerd waardoor het niet ‘stijfjes’ maar juist heel modern, huiselijk en gezellig oogt.

Eenmaal bovenaan de trap merk ik dat deze sfeer ook daar is doorgetrokken. Wat een fijne plek is dit, je zou haast vergeten dat je in een hotel bent.

In een ruime lounge wacht ik op Christianne, met wie ik een afspraak heb. Ondertussen kijk ik naar een paar kinderen die zich vermaken met de Air hockey. Ernaast is een opa met zijn kleinzoon aan het poolen en er zitten een paar peuters tevreden in een speelhoekje.

Christianne heeft me inmiddels gevonden. Ze begint direct enthousiast te vertellen over de gezellige drukte in het hotel momenteel. Het hotel is de komende weken volledig volgeboekt. “We hebben het hele jaar door gasten, maar nu merk je wel dat het vakantieseizoen begonnen is.”

Met de Efteling om de hoek hoef ik Christianne niet te vragen wat hun belangrijkste doelgroep is. “Klopt, we richten ons vooral op de bezoekers van de Efteling, maar bieden ook arrangementen aan in combinatie met De Beekse Bergen en we hebben regelmatig gasten voor de wandel- en fietsarrangementen.” Weinig tot geen zakelijke hotelgasten begrijp ik. “Ook die weten ons te vinden, maar dankzij de informele sfeer in het gehele hotel, en de vele familiekamers is dat zeker niet onze grootste doelgroep. We hebben ook maar 10 tweepersoonskamers, de andere 59 kamers zijn ingericht voor vier personen of meer.”

Ja, die familiekamers, daar wil ik wel wat meer over horen. Ik had vernomen dat er zelfs acht persoons kamers zijn en vraag Christianne of ik wellicht een paar kamers mag zien. “Natuurlijk mag dat” zegt ze, terwijl ze de app op haar telefoon erbij neemt om te checken welke gasten al uitgecheckt zijn.

We lopen door de gangen en het valt me op dat de print van de vloerbedekking steeds anders is. Van madeliefjes in het gras tot asfalt met zebrapaden. “Dit hebben we gedaan zodat de kleintjes gemakkelijk hun hotelkamer terug kunnen vinden. Als ze weten in welke thema-gang ze slapen hoeven ze alleen nog maar het kamernummer te onthouden” vertelt Christianne. Het ziet er dus niet alleen gezellig uit, het is ook nog een ontzettend nuttig en slim!

Dan maakt Christianne een hotelkamer open. Het valt me direct op dat het heerlijk licht is op de kamer. Midden in de kamer staat een gigantisch stapelbed met zowel boven als beneden een tweepersoonsbed, en met lades waaruit nog eens 2 bedden kunnen komen. Wat een uitvinding zeg, zo’n bed! Met o.a. een ruime badkamer, tv, bankje en haardroger is dit een prachtige zes persoonskamer met alles erop en eraan.

Dan gaan we naar de volgende kamer. Ik val bijna achterover wanneer ik de bedden zie. Ook hier is weer in de hoogte gedacht met het ontwerp. Beneden zie ik twee tweepersoonsbedden staan, erboven is een soort ‘verdieping’ gemaakt met daarop nog eens twee tweepersoonsbedden. Hier kunnen dus 8 personen prinsheerlijk slapen. Geniaal!

We lopen meteen even een rondje over het dakterras, wat heerlijk ruim is met diverse zitjes, een pingpongtafel en zelfs een minigolfbaan. “In de zomer kunnen gasten hier tot later op de avond heerlijk een drankje drinken en een borrelhapje nuttigen wanneer ze terugkomen van een lange dag in de zomer Efteling.” laat Christianne weten.

Het valt me op dat alles (maar dan ook écht alles) hier in het teken staat van ontzorgen, genieten en beleving. Het GuestHouse Hotel Kaatsheuvel kan zich met recht ‘Parel van De Langstraat’ noemen!

Mijn bezoekje zit er weer op. Ik neem afscheid van Christianne. Tijdens de terugweg besluit ik dat we binnenkort echt weer een keer naar de Efteling moeten gaan, en dat we er dan maar meteen een weekendje weg van maken.

 

Klik hier voor meer informatie over GuesHouse Hotel Kaatsheuvel.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.