Parel van De Langstraat: IJs & Taartmoment, Vlijmen

| Vittoria Roitero

Vrijdagochtend, ik heb bijna weekend. Heerlijk, dat gevoel. Maar er staat nog een afspraak in mijn agenda waar ik ook ontzettend veel zin in heb. Ik mag namelijk op bezoek bij IJs en Taartmoment, een prachtige winkel midden in het centrum van Vlijmen.

Ik heb een afspraak met Wendy, die samen met haar man Bas de winkel runt. “Oh, ik vind het zo fijn dat je er bent” laat ze me weten. Ondertussen geef ik mijn ogen goed de kost. Direct bij binnenkomst zag ik al diverse soorten vers schepijs, en aan de andere kant van de toonbank schreeuwen de prachtigste gebakjes me toe om meegenomen te worden. “Heerlijk hè? Die zijn door Bas en Bente gemaakt” vertelt Wendy, “Bas is patissier, hij maakt op aanvraag ook taarten, allemaal uniek zodat je zeker weet dat je iets speciaals hebt. Dit omdat ieder mens uniek en bijzonder is.” Dat moet ik onthouden, voor wanneer ik weer eens wat te vieren heb.


Wendy biedt me wat te drinken aan en met een vers geurend bakje koffie nemen we plaats tussen de edelstenen. Ja, edelstenen inderdaad. Want dat is één van de redenen dat ik hier ben. “We verkopen zoveel meer dan alleen ambachtelijk gemaakte ijsjes en taart. Het wordt tijd dat iedereen dat gaat weten” vertelt Wendy.

In 2015 openden Wendy en Bas de winkel met - zoals de naam al doet vermoeden – voornamelijk ijs en taart. Ze verkochten daarnaast nog bonbons, chocolade, theekopjes, gebaksbordjes en andere unieke cadeautjes maar dat voelde volgens Wendy niet helemaal compleet: “We hebben ons afgevraagd waarom je nou eigenlijk een ijsje of een lekkere taart eet. Dat is vaak om jezelf of anderen even echt te verwennen, of om een moment te vieren. Bijvoorbeeld taart op een verjaardag of een ijsje op de eerste vakantiedag.” Dat bracht hen op het idee om producten in de winkel te verkopen waarmee deze momenten te vangen of te verlengen zijn.

“We hebben daarom heel veel soorten edelstenen zoals je ziet.” Ik kijk rond en zie inderdaad veel verschillende kleurrijke stenen in diverse formaten. De ene nog mooier dan de andere. “Omdat de belangstelling voor kristallen en hun energie groeit, vinden wij niets fijner om anderen hiermee te inspireren en hen bewust te maken van de helende kracht van specifieke stenen en kristallen: op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied.” legt Wendy uit.

“Het juiste kristal bij de juiste persoon vinden, om de wisselwerking tussen steen en mens te kunnen ervaren, is telkens weer een feest. In onze winkel staat de innerlijke mens centraal, daarom is dit een heel passende combinatie. Onze kristallen en edelstenen zijn afkomstig van Lichtpuntje Kristallen uit Heerle.”

Wanneer ik mijn koffie op heb, vertelt Wendy me over haar nieuwe theemelanges. “We hebben speciale theemelanges om uiteenlopende momenten te versterken.” Met trots laat ze me een paar prachtige verpakkingen en kaartjes zien. “Deze zijn vandaag binnengekomen, precies op tijd zodat jij ze kan zien”. Ze laat me vervolgens diverse melanges ruiken. Wat ruiken ze heerlijk! Kruidig, bloemig, warm, fris. Er is voor ieder wat wils. “Welke zou je willen proeven?” Ik kies de thee met de naam ‘Magische Verleiding’. Volgens het kaartje zou deze thee me helpen te dromen, dansend door het leven te gaan en zorgeloos en uitbundig te genieten. Kom maar op, dat kan ik wel gebruiken!

Wendy schept wat van de losse thee in een zeefje en het valt me op dat ik al vrolijk word van alle prachtige kleuren en herkenbare kruiden en bloemetjes. “We hebben deze melanges zelf samengesteld tijdens meditatiesessies met José. Net als edelstenen hebben ook kruiden allemaal hun eigen werking. Tijdens de meditatiesessies hebben wij ons op diverse theemomenten gefocust om zo tot een perfect passende melange te komen”.

Of je in de werking en kracht van de kruiden gelooft of niet, de thee smaakt werkelijk heerlijk. Ondertussen dat ik ervan geniet observeer ik de gezellige drukte in de winkel. Er hangt een vrolijke sfeer en uit de interactie met de klanten maak ik op dat Wendy en Bas ze allemaal kennen. Stuk voor stuk verlaten de klanten de winkel, niet alleen met een lekker ijsje, gebakje of edelsteen, maar ook met een brede glimlach. En die is helemaal gratis!

Als mijn thee op is snuffel ik nog even rond. Ik zie zakjes Oudhollands snoep, likeurtjes, heerlijke pure honing (zonder toevoegingen), Kaatje advocaat uit Vlijmen en natuurlijk de zakjes thee waar ik zojuist mee kennis hebt gemaakt. Ik besluit meteen een verpakking mee naar huis te nemen om thuis nog even na te genieten van deze bijzonder afspraak.

Ik neem afscheid van Wendy en beloof snel nog eens terug te komen. Dan neem ik mijn dochter mee, want die is helemaal weg
van edelstenen. En van ijsjes!

 

 

Wil je meer weten over IJs & Taartmoment in Vlijmen? Klik dan hier.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.