Parel van De Langstraat: Van den Brandt Verhuur

| Claire Jehoel

Ik met mijn gekke ideeën in mijn bol

Van den Brandt verhuur is voor mij geen onbekend bedrijf. Ik heb al meerdere keren springkussens gehuurd, op de solex gereden en mogen aanschuiven bij feesten en koffietafels. Tijd voor het verhaal achter dit mooie familiebedrijf en dus schoof ik aan tafel bij Jos van den Brandt.

Wat hebben we gelachen en wat was het leuk!
Jos van den Brandt is de vierde generatie die het landbouwbedrijf aan De Hoeven in Haarsteeg runt. In 2009 besloot Jos het roer om te gooien en startte hij het horecabedrijf Van der Brandt Verhuur. Ik ben natuurlijk enorm benieuwd hoe dit zo is gekomen en Jos begint te vertellen. “Mijn vrouw Dorathé heeft met haar vriendinnengroep een uitstapje gedaan toen één van haar vriendinnen jarig was. En zo gingen de vrouwen dus solex rijden. De volgende dag vertelde ze me hoe veel ze gelachen hadden en hoe leuk het was”. Jos raakte geïnspireerd en besloot ook met de mannengroep te gaan rijden op de solex. Eenmaal op de locatie, keek hij eens goed rond. Ze hadden daar een stuk of 30 á 40 solexen en Jos wist het al meteen; “Dit is ook wel iets voor ons!”.

Van een naar honderd
Via een bedrijf in Frankrijk bestelde Jos een solex waar hij ongeveer een jaar op moest wachten. Eenmaal geleverd had hij nog niet gelijk tijd om er op te gaan rijden, maar toen hij dit ging doen vond hij dit toch wel geinig. Hij besloot er 25 te kopen en gelukkig kwamen die binnen zes weken binnen. Een werknemer van Jos zette een website op en Jos monteerde zelf kentekenplaatjes, verzekerde alles en hij kon van start!
Zijn verdiende geld investeerde Jos in meer nieuwe solexen, een andere website en wat later ook in de overname van een ander solexverhuurbedrijf. Inmiddels heeft Van de Brandt Verhuur bijna 100 solexen.

Gekke ideeën in m’n bol
Naast de solexen heeft Jos inmiddels ook scooters en sinds kort ook de nieuwste elektrische solex, e-choppers genoemd! Jos zit niet stil. “Ik heb soms van die gekke ideeën in mijn bol. Zo was dat ook met de e-choppers. Toen we allemaal een dag vrij waren, zijn we zelf even gaan rijden. Gehuurd, gereden en besloten; Ja, dat is wel wat voor ons. En de week erop had ik er vijftien staan! Milieuvriendelijk en ze rijden ook lekker!”

Een feest met en door de familie
Jos en zijn familie zitten niet stil. In de loop der tijd is er een horeca en, afgelopen jaar, een terrasvergunning gekomen en zo kan je hier naast een drankje voor of na je tour ook een gezellig feest vieren. Jos staat aan de bar of loopt rond en zijn vrouw Dorathé vind je terug in de keuken. Naast een baan in de zorg kan ze nog altijd de tijd vinden om de heerlijkste taarten, buffetten en haar eigen Doratoetjes te maken. Hun jongste zoon Luuk helpt ook graag mee. Hij heeft zijn aanhangbewijs gehaald, maar ook zijn eigen worstenbroodjes gaan als warme broodjes over de toonbank!
Voor Jos en Dorathé is het vooral belangrijk dat het feest helemaal naar wens verloopt, of het nu een BBQ, familiebijeenkomst in de middag, koffietafel of feestavond is, alles is bespreekbaar en ze denken graag mee.

Even uittesten
Ambities heeft Jos momenteel niet, hij staat open voor nieuwe dingen en blijft niet stilstaan. Hij verveelt zich niet en er staan al veel mooie bijeenkomsten en ritjes op de planning. Zelf heeft Jos toch nog tijd om af en toe een leuk tochtje te maken; “Want als ik toch aan het sleutelen ben, moet ik natuurlijk even uittesten of alles werkt”. Dus naast die jaarlijkse tienduizend betaalde ritjes die de scooters, solexen en e-choppers afleggen, rijdt Jos er ook nog behoorlijk wat.

Meer weten over Van den Brandt Verhuur ? Klik dan hier!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.