Parel van De Langstraat: WALEUK Waalwijk

| Claire Jehoel

Beleven, genieten, buiten, heerlijk

WALEUK Recreatie- en Kampeerboerderij in Waalwijk biedt enorm veel mogelijkheden. Het werd tijd dat ik Esther en Pieter eens zou vragen of ze nog meer hooi op hun vork kunnen dragen! En ja hoor, dat kunnen ze. Ze bruisen namelijk van de energie! Lees je mee?

Nog middenin de verhuisdozen gingen we al van start
In juli 2018 zijn Pieter Verschure (53) en Esther van Gardingen (51) met hun twee kinderen neergestreken in het prachtige buitengebied van Waalwijk. Voorafgaande hebben ze hun ideeën omgezet naar plannen die, eenmaal in Waalwijk, stap voor stap gerealiseerd konden worden. Pieter komt uit het boerenleven en Esther komt uit de stad en wilde vroeger het liefste juf worden. Toch wist Esther van jongs af aan al wel dat ze voor het boerenleven was gemaakt. Van huis uit is ze gewend te zorgen voor en deze zorgen uit handen te nemen. Haar opa had een camping en haar ouders hadden een kampwinkel. Esther vertelt; "Nog tussen de verhuisdozen zijn we direct gestart met WALEUK en legde we het terras aan. Hier hadden bezoekers uitzicht op de grote zandbak die we hadden gemaakt. Ook was het maisdoolhof al klaar, wat in overleg met de vorige eigenaar al eerder aangelegd was, zodat jong en oud hier al konden gaan speuren".

Oase van rust
Esther en Pieter zitten niet vaak stil. Als ze niet zelf aan het klussen of creëren zijn, met hulp van vrienden en waar nodig professionals, dan zijn ze weer plannen aan het maken. Niets gebeurt zomaar er zit altijd een doordacht plan achter. Alhoewel Pieter veel met het land en de waterbuffels achter bezig is en Esther zich meer focust op de creatieve dingen, de PR en reserveringen, doen ze het wel echt samen. Esther en Pieter zijn altijd druk in de weer. Toch ervaren hun gasten de activiteiten en kampeerboerderij als een oase van rust. Esther legt uit; " Er zijn hier zoveel leuke activiteiten en mogelijkheden welke ook goed passen bij elkaar. Op het terras kunnen de gasten hun kinderen in de gaten houden, maar tegelijktijdig kan iedereen genieten van de verschillende beestjes (zoals; schaapjes, kippen, geit en ezel) in het weitje, onder het genot van een hapje en een drankje. Straks ook als de bloemenpluktuin in bloei staat kijk je je ogen uit. Je hoort op de achtergrond de kinderen plezier maken maar verder is het hier heerlijk rustig”.

Trots!
Esther realiseert zich pas als ze met anderen praat hoe trots ze is (en ook zeker mag zijn!). “Als je beseft wat we in drie jaar hebben neergezet en dat je dit bijna allemaal zelf hebt gerealiseerd, voel je de trots. We zijn van die ‘sociale dieren’, dit past gewoon bij ons. Je krijgt energie van de mensen en kinderen die zo enorm aan het genieten zijn. Het is geen werk, het is een echte hobby”. De komende tijd gaan ze verfijnen en optimaliseren wat ze al hebben. En nieuwe ideeën, die blijven vast boven borrelen bij ze, dus we houden jullie op de hoogte.

Beleef en geniet
“Beleef en Geniet BUITEN Heerlijk van WALEUK in Waalwijk”, zo omschrijft Esther het perfect. Deze recreatie- en kampeerboerderij biedt enorm veel mogelijkheden. Ben je ook zo benieuwd naar die midgetgolf in de boomgaard, de speeltoestellen in de natuurspeeltuin, het net gecreëerde tractorbaantje gemaakt van de silo, de bloemenpluktuin, het maisdoolhof (en de spectaculaire hakseldagen aan het eind van het seizoen) de boerderijwinkel met (eigen) streekproducten of de vers gebakken pannenkoeken van Pieter? Ga het gastvrije WALEUK dan zelf ontdekken, en zie "Waleuk"  dat het eigenlijk is!

Meer weten over WALEUK? Klik dan hier!

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.