Parels van De Langstraat: BOEI35 en Jachthaven De Wiel

| Lobke Timmermans

het uitzicht is nergens zo mooi als hier

Als je aan Heusden denkt, denk je aan de Maas. Op deze rivier wordt veel gevaren, maar als het aan Rein en Jelle ligt, valt er nog veel meer te doen op het water. Samen vertelden ze mij over het familiebedrijf BOEI35 en Jachthaven De Wiel.

Een écht familiebedrijf
Rein de Ruiter, directeur van BOEI35 en Jachthaven De Wiel, is zijn hele leven al op het water te vinden. Het kwam dus niet als een verassing toen hij in 2000 met zijn broer Koen instapte in het familiebedrijf. Zijn vader startte in 1997 met scheepsstalling in Heesbeen. Rein hielp toen al met van alles mee: boten uit het water halen, afspuiten, schuren, schilderen en vervoeren. In 2005 kochten ze een gedeelte van de scheepswerf in Heusden. Dit was het begin van het Nautisch Centrum Heusden.

Full-service
In 2012 nemen ze Jachthaven De Wiel over. Hierdoor kunnen de broers full-service aanbieden. Boten worden bij hen gestald en te water gelaten. Desgewenst wordt ook de aanschaf, beheer en onderhoud verzorgd. Dit in combinatie met de centrale ligging en de aantrekkingskracht van het prachtige vestingstadje Heusden, zorgt ervoor dat mensen van over de hele wereld hun boot aan Rein toevertrouwen. Trots vertelt Rein dat zijn klantenbestand bestaat uit Amerikanen, Canadezen, Belgen, Duitsers, Zwitserse en Tsjechen. Dat kan ook niet anders met deze unieke locatie. Er zijn nog enkele ligplaatsen beschikbaar, dus ik nodig booteigenaren zeker uit hiervan gebruik te maken.

BOEI35
Met het oog op de full-service die familie De Ruiter wil aanbieden, startten ze in 2013 een horecazaak aan de haven. In eerste instantie heette deze zaak De Toren, vooral gericht op de havengasten, later BOEI35, waarnaar vele Heusdenaren en toeristen de weg weten te vinden. Het menu bij BOEI35 beschrijft Rein als bourgondisch, uniek en seizoensgebonden. De locatie is perfect voor wie rustig en culinair wil genieten. “Nog veel toeristen blijven op de Vismarkt, terwijl het uitzicht nergens zo mooi is als hier.’’

Toekomstplannen
Sinds 2020 werkt ook neef Jelle Morriën als Leisuremanager mee in het bedrijf. Zijn missie is het zorgen voor meer levendigheid en activiteit in Heusden. “We willen dat er in Heusden meer te doen is en zijn hiermee flink aan de slag gegaan.’’  Zo is het mogelijk om een sloep te huren. Er zijn verschillende sloepen beschikbaar! Je hoeft hiervoor niet over een vaarbewijs te beschikken. Je kunt er ook voor kiezen om een schipper te laten varen. Er worden verschillende arrangementen aangeboden waarbij je een picknick of borrelplank mee kan nemen op de sloep.

Naast sloepverhuur kun je ook terecht voor verhuur van supboards bij BOEI35. Suppen staat voor Stand up Paddle. Je staat op een surfboard en je hebt een peddel waarmee je vooruitkomt. Dit op eigen gelegenheid of onder begeleiding van een instructeur. Een gezellig en actief uitje dus. BOEI35 biedt daarnaast tal van groepsuitjes en vergaderarrangementen. 

Klik op de linkjes om meer te weten te komen over BOEI35 en Jachthaven De Wiel.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.