Voormalige fabriek Van Haren

contact

Hoogeinde 37
5142 GB Waalwijk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Deze locatie maakt deel uit van de ‘Fiets & LEDER route Oost’. Bekijk hier het filmpje!

Vader Johannes van Haren bezat een klein klompen/schoenfabriekje in Beneden-Leeuwen en startte in 1913 met zijn drie zonen een …

Deze locatie maakt deel uit van de ‘Fiets & LEDER route Oost’. Bekijk hier het filmpje!

Vader Johannes van Haren bezat een klein klompen/schoenfabriekje in Beneden-Leeuwen en startte in 1913 met zijn drie zonen een lederhandel in Baardwijk/Waalwijk. Zoon Ivo van Haren startte in 1923 zijn eigen lederhandel die hem een klein fortuin opleverde en in 1927 werd de Ivo van Haren schoenfabriek opgericht. Uniek in die tijd was dat de fabriek exclusief ging produceren voor eigen schoenwinkels. In 1937 had van Haren al 1.400 medewerkers in dienst met een weekproductie van 21.000 paar schoenen. Sterk punt was dat ze eenheidsprijzen hanteerden. In de oorlog werd de fabriek aan het Hoogeinde bezet door de Duitsers die deze aan het eind van de oorlog gedeeltelijk opbliezen. Van Haren herpakte zich na de oorlog met de bouw van nieuwe fabrieken en breide haar winkels uit. Van Haren bood en biedt vele mensen werk en inkomen en volgens de werknemers vormen ze een eigen familiecultuur.  

In 1985 wordt het familiebedrijf overgenomen door het Duitse bedrijf Deichman shuhe. Anno nu is er in het pand aan het Hoogeinde een design winkel gevestigd en heeft de fabriek plaats gemaakt voor het hoofdkantoor en groot distributiecentrum aan de uitvalsweg in Waalwijk.

hier ga je heen

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.