Hoge Steenweg 15/17

Contact

Adres:
Hoge Steenweg 17
5175 AG Loon op Zand
Plan je route
Afstand:

Deze locatie maakt deel uit van de route ‘Wandelen in historisch Loon op Zand’.

Achter het woonhuis Hoge Steenweg 15, een gemeentelijk monument, staat een rood stenen gebouw. Dit is een voormalige leerlooierij.
Na de zware beschietingen tijdens de bevrijding van het dorp op 27 en 28 oktober 1944 was de kerk een ravage. De pastoor moest op zoek naar een noodvoorziening en dacht daarbij aan deze stilgelegde looierij. Van 5 november 1944 tot 19 mei 1945 deed de looierij dienst als noodkerk. Na de Duitsers de jongensschool aan de Van Rijckevorselstraat had gevorderd, fungeerden de zolderverdieping en het leermagazijn als noodschool.

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!