Begrazing

Contact

Adres:
Begrazing
Spinderspad
5175 NS Loon op Zand
Plan je route
Afstand:

Deze locatie maakt deel uit van de route ‘Fietsroute Flora & Fauna in Pauwels’.

In het natuurgebied Huis ter Heide wordt een grote kudde Schotse hooglanders ingezet om het gebied te begrazen. De runderen houden het landschap van Huis ter Heide open en zorgen er zo voor dat planten die zulke open, lichte omstandigheden nodig hebben, goed kunnen groeien. Wanneer in plaats van deze begrazing, gemaaid zou worden, zouden alle planten even kort gemaaid worden. Schotse hooglanders eten alleen de planten en struiken die ze lekker vinden en zorgen zo voor veel variatie in de vegetatie. Die variatie is weer belangrijk voor onder andere vogelsoorten zoals de bedreigde veldleeuwerik en tapuit. Bovendien zorgt de begrazing door de hooglanders voor veel minder stress bij dieren die in het gebied leven en zijn de beesten uiteraard mooi om te zien!

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!