Leerfabriek gebroeders Van Esch

Deze locatie maakt deel uit van de ‘Fiets & LEDER route West’. Bekijk hier het filmpje!

Sinds 1963 richt dit familiebedrijf van de Gebroeders Wil en Finy van Esch zich op het nalooien van Splitleer. Het leer komt voornamelijk uit Italië en ondergaat in de fabriek het proces van wassen, verven, schuren en printen. Het werk is in de loop der jaren maar weinig veranderd en veel gebeurt nog op ambachtelijke wijze met de hand. De grote houten trommels voor de wasbeurten zijn nog niet vervangen. Anders dan vroeger worden nu milieuvriendelijke middelen gebruikt en wordt het water gereinigd en hergebruikt. De kant en klare vellen leer verlaten de fabriek voor het vervaardigen van tassen, riemen maar vooral voor klompen. Een opvolger is er ook al. De fabriek blijft in familiehanden met Rico van Esch.

Neem alvast een kijkje

Hier vind je ons

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!