Parkeren in vestingstad Heusden

Gratis parkeren
Je kunt je auto het beste aan de rand van de vesting parkeren. Er zijn drie grote parkeerterreinen waar meestal plek is: aan de Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid), de Mastdijk (P Heusden Centrum Oost) en de Tramhaven (P Heusden Centrum West). Parkeren is hier bovendien gratis. Vanaf hier wandel je in 5 à 10 minuutjes naar het centrum. Dit is een leuke wandeling; onderweg krijg je een mooie kijk op de vestingwallen.

Gehandicaptenparkeerkaart
Heb jij een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kan je gratis parkeren op een algemene gehandicaptenparkeerplaats. Deze vind je op het Burchtplein, de Htg. Johanna van Brabantstraat (kerk), de Hoogstraat (huisnummer 4), de Pelsestraat (Bezoekerscentrum), de Breestraat (Bezoekerscentrum), de Roomsche Kerkstraat (Sint Antoniushof) en de Demer (Seniorensociëteit). Je kunt met je auto uiteraard ook op andere plekken in de vesting parkeren.

Parkeren voor bussen
Bussen kunnen de vesting binnenrijden via de Steenweg en de Oudheusdensestraat. Passagiers kunnen vervolgens uitstappen op het Burchtplein. Bussen kunnen van maandag tot en met vrijdag parkeren op de parkeerplaats aan de Vestingstraat (P Heusden Centrum Zuid). Ook vanaf deze parkeerplaats is de vesting uitstekend te voet bereikbaar. Binnen 10 minuten sta je in het centrum.

Op zaterdag en zondag kunnen de bussen de vesting binnenrijden via de N267 (afslag Heesbeen). Passagiers kunnen vervolgens uitstappen op het Burchtplein. Bussen moeten de vesting dan verlaten via Htg. Johanne van Brabantstraat richting Steenweg om vervolgens via de N267, afslag Heesbeen te parkeren op de parkeerplaats aan de Grotestraat (P Heusden Centrum West). Deze parkeerplaats is alleen te bereiken via Heesbeen - Grotestraat. Ook vanaf deze parkeerplaats is de vesting uitstekend te voet bereikbaar. Binnen 5 à 10 minuutjes loop je naar het centrum.

Parkeren bewoners/vergunninghouders
De parkeerplaatsen in de vesting zijn voornamelijk bestemd voor bewoners/vergunninghouders. Er mag in de vesting alleen geparkeerd worden in de aangegeven vakken.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.