Coco Vintage Touren, Drunen

| Vittoria Roitero

De vraag “Zullen we een stukje gaan touren? Dan kun je zelf ervaren hoe het is om met een Volkswagen T2 busje op pad te gaan.” verschijnt in mijn mailbox nadat ik een blog-afspraak heb gemaakt bij Coco Vintage Touren in Drunen. Nou, dat lijkt me wel wat!

Op een ijskoude, ietwat mistige donderdagochtend is het zover en rijd ik naar mijn afspraak. De kleurrijke Volkswagenbusjes vallen al vanaf een afstandje op wanneer je aan komt rijden. Ze staan er mooi bij, hun vrolijke retro kleuren steken af tegen de grijze, grauwe lucht.

Carola van Kuyk, de eigenaresse, verwelkomt me bij de deur: “Kom binnen, dan beginnen we met een bakje koffie.” Aan haar keukentafel vertelt Carola enthousiast wat er de komende tijd allemaal op de planning staat. Het wordt me al snel duidelijk dat de busjes behoorlijk populair zijn. Ze zijn te huur om lekker mee te touren, maar worden ook ingezet als trouwvervoer of op bedrijfsevenementen. “In overleg is heel veel mogelijk, we denken graag met de aanvrager mee. Zo zet een bedrijf binnenkort twee van onze busjes in als pendelbusjes van een parkeerterrein naar de locatie waar zij een bedrijfsfeest geven. Mijn vriend Harry en ik zijn die dag chauffeurs.” Carola vertelt dat ze wel vaker als chauffeur meegaan. “Tijdens schoolgala’s rijden wij de busjes ook zelf. Een stel gillende, enthousiaste pubers in een stoet naar de rode loper brengen, dat is altijd erg leuk om te doen.”

Het is bijzonder om te zien hoe gepassioneerd Carola vertelt over haar onderneming. Ik vraag haar hoe ze op het idee is gekomen om Volkswagen T2 busjes te gaan verhuren. “Zeven jaar geleden heb ik zelf zo’n camperbusje gehuurd om er een weekje mee naar Zoutelande te gaan. Toen is de liefde ontstaan. Zodra ik in het busje stapte begon de pret al. Je hebt alles bij je wat je nodig hebt. Het is gewoon een soort huisje op wielen, wat me een heel vrij gevoel gaf. Dat gevoel is iets wat ik anderen ook wil laten ervaren.” legt ze uit. Enkele jaren later kreeg ze de kans om twee busjes uit 1984 en 1979 te kopen en uit te voeren als camper waardoor haar droom werkelijkheid werd. Later heeft Carola haar wagenpark uitgebreid met een 9 persoons-busje uit 1978. “Ik merkte dat vriendengroepen en grotere gezinnen niet graag twee busjes wilden huren. Dankzij het 9-persoons busje kunnen zij nu gezellig in één bus op pad.” Ze geeft aan in de toekomst nog verder uit te willen breiden met klassieke of andere bijzondere voertuigen.

Maar even terug naar het huren van de busjes. Ik vraag Carola hoe dat in z’n werk gaat. “Je kunt bij ons een Volkswagen T2 busje huren voor een route, een dag, een midweek of een week. Wanneer je voor een route gaat huur je de busjes voor 5 uur en heb je keuze uit een aantal verschillende routes, langs prachtige natuur en bijzondere locaties. Je krijg van ons een gevulde picknickmand mee en in de bus is verder alles aanwezig wat je nodig hebt. Servies, strandstoelen, tafeltje, parasol, picknickkleed, bluetooth speaker etc.” Er blijken zelfs spelletjes zoals Twister en zakgooien in de busjes aanwezig te zijn. Voldoende vertier om van je roadtrip een onvergetelijke ervaring te maken. Wanneer je vrij wilt touren kun je natuurlijk ook gebruik maken van al die leuke spulletjes in de bus, maar mag je zelf bepalen waar je heenrijdt. “Zolang je maar in Nederland blijft, in verband met de verzekering” licht Carola toe.

De koffie is op, het is tijd voor mijn beloofde mini-tour. “Het is natuurlijk niet zo dat ik je de sleutel geef en je het zelf maar moet uitzoeken. Wanneer je een busje bij Vintage Touren huurt krijg je eerst uitleg en rijd ik een stukje voor” geeft Carola aan. Ze stapt aan de bestuurderskant van de mintgroene Volkswagen T2 camperbus in en ik neem ernaast plaats. Na een korte uitleg over het alarm, de handrem en het schakelen start ze de bus. Ondanks zijn leeftijd start deze direct. Enkele rotondes en een paar straten verder zet Carola de bus aan de kant en is de beurt aan mij. We wisselen van plek en ik mag laten zien of ik daarstraks goed heb opgelet. Gelukkig krijg ik de bus ook vlotjes aan de praat en kan het avontuur beginnen. Waar andere huurders Carola eerst weer even thuis af moeten zetten, besluit ik met haar richting De Loonse en Drunense Duinen te rijden. Ik had verwacht me wat onwennig achter het stuur te voelen, maar deze bus rijdt heel erg soepel dus we zitten al gauw ontspannen te kletsen.

We hebben onderweg veel bekijks en meerdere fietsers en voetgangers zwaaien zelfs naar ons. Als je nog niet vrolijk bent, dan word je dat wel wanneer je in zo’n blikvanger rijdt. Onderweg vertelt Carola me dat ze er daarom voor zorgt dat de busjes altijd spic en span zijn. Ze wast de busjes altijd vlak voordat ze verhuurd worden. Dat betekent dat ze in sommige weken iedere dag met de tuinslang en een spons in de weer is. Ik zou dat een ramp vinden, maar Carola vindt het juist leuk. “Ik doe dat aan de straat en krijg dan ook veel leuke reacties van voorbijgangers. Dat is gewoon heel gezellig, en meteen ook goede reclame. Huurders reageren ook altijd positief wanneer ze de nog natte grond onder het busje zien.” Het valt me op dat Carola erg positief is ingesteld. “Harry zegt altijd: ‘Je hebt de allerleukste baan die er is.’ En zo zie ik het ook. Alleen de administratie voelt als werk.”

Na een paar korte stops om de bus even op de foto te zetten rijden we weer terug. Bij terugkomst bedank ik Carola voor de uitnodiging en leuke ervaring. Ik snap haar liefde voor deze Oldtimers nu een stuk beter. Ik fantaseer op weg naar kantoor hoe tof het zal zijn om een keer met een aantal vriendinnen een Volkswagen T2 busje te huren. Dat wordt echt gegarandeerd lachen, gieren, brullen!

Heb je altijd al eens een keer een Volkswagen busje willen huren, dan raad ik Vintage Touren in Drunen echt aan. Vintage touren heeft twee 6-persoons camperbusjes (rode ‘Coco Pepper’ en de mintkleurige ‘Coco Lime’) en een 9-persoons busje (de olijfgroene ‘Coco Olive’) te huur voor een onvergetelijk dagje uit, weekendje weg of kampeervakantie in eigen land. De vintage Volkswagen T2 busjes zijn ook voor speciale gelegenheden te huur zoals een bruiloft, gala, bedrijfsfeest of beurs. Carola wil haar eigen passie voor de T2 camper graag met je delen. Persoonlijk contact staat voorop, dus neem gerust contact met haar op om je wensen en ideeën te bespreken.
 

Klik hier voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.