De Bazeroen, Heusden

| Vittoria Roitero

Aan het eind van mijn werkdag staat er nog een afspraak in mijn agenda. En niet zomaar één: ik mag naar De Bazeroen Mannenmode in Heusden! Niet om te shoppen natuurlijk, maar wel om de eigenaren Huib en Karin het hemd van het lijf te vragen over hun onderneming.

Ik parkeer mijn auto op een parkeerplaats net buiten de vesting. Dat is gratis en je staat binnen enkele minuten midden in de vestingstad. Parkeren voor de winkel kan uiteraard ook.

Nog geen tien minuten later loop ik de Botermarkt op. Het pand van De Bazeroen springt al gauw in het oog dankzij een mooie markies-luifel met een aantal paspoppen eronder. Wanneer ik naar binnen loop word ik direct begroet door Huib, een van de eigenaars.

Wat me direct opvalt is dat Huib’s outfit eruit ziet om door een ringetje te halen. Een echte ambassadeur voor mooie mannenmode, zo schat ik hem in. Huib biedt me koffie aan en we nemen plaats in het kantoortje, een halve verdieping hoger dan de winkel gelegen. Wat een tof pand, zo met een split-level verdieping. En handig ook: je overziet vanuit het kantoor zo de gehele winkel. Met Huib raak ik al snel in een gezellig gesprek over het ontstaan van hun Heusdens avontuur. Karin schuift even later ook aan.

Huib en Karin, die allebei uit ’t Gooi komen, hadden al jaren de droom om samen een winkel te runnen. “Je kunt wel blijven dromen, maar op een dag zeiden we tegen elkaar ‘als we het nu niet doen, dan doen we het nooit meer”. Ze besloten ervoor te gaan. Samen gingen ze op zoek naar een winkel die ter overname aan werd geboden. En indien het wat verder weg zou zijn, dan zou er ook een woning bij moeten zijn. Na verloop van tijd stuitte het echtpaar op De Bazeroen in Heusden. Op een mooie dag stapten ze samen de auto in om op verkenning te gaan. Huib: “Toen we voor de eerste keer de vestingstad inreden zei ik tegen Karin - die destijds in vestingstad Naarden woonde -“Hey Karin, er is nog een Naarden!” Ze voelden zich dus meteen helemaal thuis in de pittoreske straatjes van Heusden. Samen hebben ze de middag op het terras aan de overkant van De Bazeroen doorgebracht om te kijken wat er allemaal gebeurt. “We wilden natuurlijk wel eerst even zien wie er allemaal naar binnen liep en vooral ook met wat ze weer naar buiten kwamen” lacht Karin. Het resultaat viel Huib en Karin niet tegen en ze besloten de eigenaressen te benaderen. Het balletje is gaan rollen en de overname was al gauw een feit.

Karin, voorheen werkzaam in marketing en sales, zag al snel dat ze hun pijlen vooral op social media en klantenbinding moesten gaan richten. Wie De Bazeroen op Facebook volgt, zal regelmatig een filmpje met Huib in de hoofdrol voorbij zien komen. “Huib is het gezicht van de winkel, we merken dat veel klanten zich met hem identificeren” vertelt Karin. Huib knikt instemmend; “Klopt, ik merk ook echt dat het op prijs gesteld wordt dat ik als eigenaar zelf in de winkel sta en de kleding draag die we verkopen.”

“Bij ons is winkelen echt een beleving” zegt Karin. “We zijn al jaren dé PME Legend,  Vanguard en Cast Iron specialist in Heusden en omstreken. We zorgen dat we altijd leuke giveaways en acties hebben. Bij aankoop van een nieuwe outfit ga je bij ons regelmatig ook nog met een gratis handdoek of boxershort naar huis. Je maakt ook regelmatig kans op mooie prijzen zoals een barbecue of een vliegreis voor twee personen.” Nou, dat klinkt goed. Ik zal mijn man binnenkort ook eens aansporen om een nieuwe outfit te gaan shoppen bij De Bazeroen.

Huib en Karin vertellen me dat ze ieder jaar een groot Brand-gerelateerd evenement organiseren waarbij de acties en giveaways helemaal over-the-top zijn. “Dat is echt heel gaaf, vorig jaar gaven we zelfs horloges en stoere rugtassen weg.” vertelt Karin trots. komend jaar zitten ze eraan te denken om – naast de acties en giveaways - een feestelijke barbecue te organiseren voor hun klanten. Als dát geen klantbinding is, dan weet ik het ook niet meer. Het jaarlijkse evenement vindt plaats in mei/juni. Volg De Bazeroen op facebook of instagram om op de hoogte te blijven van de precieze datum en de acties.

Ondanks dat we heerlijk zitten te kletsen is het tijd om de winkel beter te bekijken. Karin leidt me rond in de gezellige winkel. Het is me al snel duidelijk dat De Bazeroen alles in huis heeft om een man van top tot teen aan te kleden. Ik zie jeans, chino’s, polo’s, shorts, jassen, t-shirts en meer. De winkel is gedecoreerd met stoer promotiemateriaal van diverse merken en andere bijpassende items. Er staan helmen, bij een pop hangt een pilotenbril aan zijn nek, aan de muur hangt een propeller van een vliegtuig, er staan olieblikken, Amerikaanse nummerplaten, oude radio’s etc. Ook valt mijn oog op een slinger die door de gehele winkel hangt. “Ik heb deze slinger gemaakt van de overgebleven stukjes van de broeken die Huib allemaal korter heeft gemaakt” vertelt Karin. Wat een leuk detail, daar houd ik nou van!

Huib neemt me meteen mee naar zijn naaiatelier, achter de winkel. Hij kruipt achter het naaimachine en demonstreert hoe hij te werk gaat. Inmiddels draait hij zijn handen er niet meer voor om, maar hij geeft aan eerst in de leer te zijn geweest bij Anita, de vorige eigenaresse. “Deze service wordt echt gewaardeerd door onze klanten. Terwijl ze na het shoppen een wandeling door Heusden maken of gaan genieten van een drankje op een van de terrassen, maken wij de broeken gratis op maat” vertelt hij.

En dan is het tijd om Karin en Huib gedag te zeggen. Ik vond het een verrassend blog-bezoek. De Bazeroen is niet zomaar een kledingwinkel. Wanneer je hier je herenkleding gaat kopen loop je er weer piekfijn bij. Karin en Huib willen niet zoveel mogelijk verkopen, ze willen dat jij tevreden naar huis gaat met aankopen waar je blij mee bent. Met hun ervaring en passie nemen ze echt de tijd voor hun klanten en geven ze iedereen advies op maat.

 

Klik hier voor meer info.

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.