Heusden Vesting

proef de sfeer van weleer

Met haar pittoreske straatjes, eeuwenoude panden, vele ateliers en galerieën, bijzondere winkeltjes, goed uitgeruste havens en toprestaurants is vestingstad Heusden een geweldige bestemming voor liefhebbers van kunst, cultuur, historie, watersport en goed eten en drinken. De bourgondische stad ontving na een grondige restauratie de 'Europa Nostra', de hoogste Europese onderscheiding op dit gebied. Kom ook en ontdek waarom bezoekers van over de hele wereld zich hier mengen met gastvrije inwoners. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Heusden. Voor parkeertips klik hier! Een plattegrond van vestingstad Heusden download je hier

Heusden: cultuurtuin van Brabant

  • de leukste winkeltjes

  • culinair genieten

  • historisch decor

  • Monaco aan de Maas

  • guided tours

  • activiteiten en events

De leukste evenementen in Heusden en omstreken - hier wil je bij zijn!

op pad met een gids

De gids leidt je door steegjes, langs pleintjes, de stadshaven, prachtig gerestaureerde vestingwerken, de vele monumentale panden en vertelt over de rijke historie van het pittoreske vestingstadje.

Boek een rondleiding
Arden

Blogs over Heusden Vesting - beleef heden en verleden

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!