De natuur in

geniet van de flora en fauna om je heen

De Langstraat kenmerkt zich door een uniek landschap. Aan de noordzijde wordt het gebied afgesneden door de Bergsche Maas. Dijken en kleigrond dus, terwijl zo'n 10 kilometer ten zuiden hiervan één van de meest uitgestrekte stuifzandgebieden van West-Europa gelegen is: De Loonse en Drunense Duinen. Het pittoreske gehucht Giersbergen vorm één van de toegangspoorten tot dit Nationale Park. Je vindt er enorme zandheuvels, uitgestrekte bossen, paarse heidenvelden, waterpartijen en landgoederen. Ben je een rustzoeker? Breng dan eens een bezoekje aan de kleinere natuurgebieden, zoals het Vlijmens Ven, De Moerputten, de Baardwijkse Overlaat, Natuurgebied Langstraat, Huis ter Heide en De Duiventoren. 

De mooiste plekjes in De Langstraat - onze tips voor natuurliefhebbers

en nog meer prachtige natuurgebieden

rondje Duinexpres

Neem plaats in een van de wagons en laat je op comfortabele wijze door het natuurschoon in en rondom landgoed Huis ter Heide en De Loonse en Drunense Duinen voortbewegen. Een gids kan je meer vertellen over dit prachtige stukje natuur! 

Voor informatie klik hier!

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!