Gemeente Loon op Zand

sprookjes komen tot leven

Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer; dat zijn de drie kerkdorpen van de gemeente Loon op Zand. Dorpen met een verschillende en geheel eigen identiteit. Bekende hotspots zijn attractiepark Efteling, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Experience Island 't Blauwe Meer en de keukenboulevard. Bezoekwaardige monumenten zijn onder andere molen de Couwenberg in Kaatsheuvel en Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Genieten kan ook in de natuur, tijdens een fietstocht of wandeling door de prachtige landgoederen Plantloon, De Mast en Huis ter Heide, waar Schotse Hooglanders vrij rond rondlopen. In het centrum van Kaatsheuvel kun je gezellig winkelen en een voordeel is: parkeren is gratis! Aan één dag heb je niet genoeg, dus kies uit het ruime aanbod van overnachtingsmogelijkheden. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Kaatsheuvel
 

voor ieder wat wils

Keukenboulevard

Het Genieten

De Financiën

Experience Island

Theater in Het Klavier

shoppen in Kaatsheuvel

Bezoekers vinden in het winkelgebied van Kaatsheuvel en daarbuiten een heel ruime keuze voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast er veel aanbod op het gebied van mode, schoenen, gezondheid, beauty en cadeauartikelen. Ook de lokale horeca en take-away’s verrassen je graag. 

Bekijk het winkelaanbod

Highlights van gemeente Loon op Zand - ontdek deze verrassende pareltjes

© Bart van Ekkendonk
© Bart van Ekkendonk
© Bart van Ekkendonk

beleef het landschap naast de deur

Op de grens van Loon op Zand en Tilburg, midden in landschapspark Pauwels, staat de Educatieve Boerderij Pauwelshoeve. Bezoekers leren er van alles over duurzaamheid, landschap, cultuurhistorie en over wol en schapen. De boerderij is de thuisbasis van de schaapskuddes van De Lachende Ooi. 

Bezoek Educatieve Boerderij

Huis ter Heide - natuurtuin van Brabant