Gemeente Loon op Zand

sprookjes komen tot leven

Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer; dat zijn de drie kerkdorpen van de gemeente Loon op Zand. Dorpen met een verschillende en geheel eigen identiteit. Bekende hotspots zijn attractiepark Efteling, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Experience Island 't Blauwe Meer en de keukenboulevard. Bezoekwaardige monumenten zijn onder andere molen de Couwenberg in Kaatsheuvel en Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Genieten kan ook in de natuur, tijdens een fietstocht of wandeling door de prachtige landgoederen Plantloon, De Mast en Huis ter Heide, waar Schotse Hooglanders vrij rond rondlopen. In het centrum van Kaatsheuvel kun je gezellig winkelen en een voordeel is: parkeren is gratis! Aan één dag heb je niet genoeg, dus kies uit het ruime aanbod van overnachtingsmogelijkheden. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Kaatsheuvel
 

Loon op Zand Wandelgemeente!

Loon op Zand mag zichzelf de trotse winnaar noemen van de titel Wandelgemeente van het Jaar 2021! 

Ga wandelen in Loon op Zand!

voor ieder wat wils

  • Keukenboulevard

  • Het Genieten

  • De Financiën

  • Experience Island

  • Theater in Het Klavier

  • in Kaatsheuvel

shoppen in Kaatsheuvel

Bezoekers vinden in het winkelgebied van Kaatsheuvel en daarbuiten een heel ruime keuze voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er veel aanbod op het gebied van mode, schoenen, gezondheid, beauty en cadeauartikelen. Ook de lokale horeca met terrassen en take-away’s verrassen je graag. 

Ga naar 'in-Kaatsheuvel'!

Highlights van gemeente Loon op Zand - ontdek deze verrassende pareltjes

De leukste evenementen in de gemeente Loon op Zand - hier wil je bij zijn!

beleef het landschap naast de deur

Op de grens van Loon op Zand en Tilburg, midden in landschapspark Pauwels, staat de Educatieve Boerderij Pauwelshoeve. Bezoekers leren er van alles over duurzaamheid, landschap, cultuurhistorie en over wol en schapen. De boerderij is de thuisbasis van de schaapskuddes van De Lachende Ooi. 

Bezoek Educatieve Boerderij

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!