Gemeente Loon op Zand

sprookjes komen tot leven

Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer; dat zijn de drie kerkdorpen van de gemeente Loon op Zand. Dorpen met een verschillende en geheel eigen identiteit. Bekende hotspots zijn attractiepark Efteling, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Experience Island 't Blauwe Meer en de keukenboulevard. Bezoekwaardige monumenten zijn onder andere molen de Couwenberg in Kaatsheuvel en Het Witte Kasteel in Loon op Zand. Genieten kan ook in de natuur, tijdens een fietstocht of wandeling door de prachtige landgoederen Plantloon, De Mast en Huis ter Heide, waar Schotse Hooglanders vrij rond rondlopen. In het centrum van Kaatsheuvel kun je gezellig winkelen en een voordeel is: parkeren is gratis! Aan één dag heb je niet genoeg, dus kies uit het ruime aanbod van overnachtingsmogelijkheden. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Kaatsheuvel
 

Loon op Zand Wandelgemeente!

Loon op Zand mag zichzelf de trotse winnaar noemen van de titel Wandelgemeente van het Jaar 2021! 

Ga wandelen in Loon op Zand!

voor ieder wat wils

Spreekwoordenroute Kaatsheuvel

De leukste manier voor kinderen om het centrum van Kaatsheuvel te ontdekken? De spreekwoordenroute: een actieve familieroute door Kaatsheuvel. In het gratis routeboekje geeft Sjors je leuke en leerzame opdrachten. Door de route te lopen ontdek je verhalen over Kaatsheuvel en leer je allerlei leuke Nederlandse spreekwoorden. Veel plezier en succes met het kraken van de code!

Naar de routepagina

shoppen in Kaatsheuvel

Bezoekers vinden in het winkelgebied van Kaatsheuvel en daarbuiten een heel ruime keuze voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er veel aanbod op het gebied van mode, schoenen, gezondheid, beauty en cadeauartikelen. Ook de lokale horeca met terrassen en take-away’s verrassen je graag. 

Ga naar 'in-Kaatsheuvel'!

Beleef gemeente Loon op Zand - voor jong en oud

Highlights van gemeente Loon op Zand - ontdek deze verrassende pareltjes

De leukste evenementen in de gemeente Loon op Zand - hier wil je bij zijn!

Pauwels: beleef het landschap naast de deur

Op de grens van Loon op Zand en Tilburg vind je landschapspark Pauwels. Een unieke omgeving waar natuur, landbouw, recreatie, water, cultuurhistorie en energie samenkomen. Tien partners werken samen aan de verdere ontwikkeling van dit gebied. Door bestaande (verborgen) kwaliteiten te benutten, te verbinden en te koppelen aan nieuwe initiatieven. 

Bezoek Landschapspark Pauwels

Huis ter Heide - geniet van de rust en de ruimte

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.