Grachtenwandeling Heusden

55 minuten (4,6 km)

Ontdek de grachten van de vestingstad Heusden. Heusden ontstond rondom een van de oudste waterburchten van Noordwest-Europa en kreeg als een van de eerste Hollandse steden een stadsmuur. Dankzij restauraties is veel van het oude Heusden nog te bewonderen. 

Heusden ontstond rond 1200 bij de burcht van de Heeren van Heusden. Strategisch gelegen aan de Maas was de vesting een belangrijke schakel tussen de Biesbosch en 's-Hertogenbosch. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Heusden

Dit ga je zien

Startpunt: Steenweg
5256 Heusden
86 75 76 50 51 53 57 80 80b 85
Eindpunt: Steenweg
5256 Heusden

Beschrijving

Startpunt: Steenweg
5256 Heusden
  • De route is volledig uitgezet op basis van het wandelknooppuntennetwerk. Volg eenvoudigweg de knooppuntnummers op de paaltjes, van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Je kunt ook het gpx-bestand downloaden en de route wandelen aan de hand van je smartphone of navigatiesysteem. 
Eindpunt: Steenweg
5256 Heusden
86
75
76
50
51
53
57
80
80b
85

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!