Fietsen door Landgoed Huis ter Heide

1 uur (19,2 km)

Via het fietsknooppuntennetwerk leg je de mooiste routes af, zoals deze 19 kilometer lange tocht vanaf Natuurpoort Van Loon in Loon op Zand. Volg eenvoudigweg de knooppuntnummers op de paaltjes van het ene naar het andere genummerde knooppunt. 

Verken Landgoed Huis ter Heide, een 650 hectare groot gebied met een gevarieerd landschap. Het noordelijke deel bestaat vooral uit bos en het zuidelijke gebied uit vennen en landbouwpercelen. Ontdek het witte jachthuis uit 1864, waar het landgoed naar vernoemd is. Geniet van de vergezichten en de veelheid aan soorten planten en dieren die je tijdens de route tegenkomt. Een gedeelte van deze route neemt je mee door Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen

Dit ga je zien

Startpunt: Kloosterstraat 115
5175 Loon op Zand
1

Natuurpoort Van Loon

Kloosterstraat 119
5175 PB Loon op Zand
Natuurpoort Van Loon
37 38 31 55 52 32
2

Café De Kiosk

Oranjeplein 20 A
5175 BE Loon op Zand
Café De Kiosk
37
Eindpunt: Kloosterstraat 119
5175 PB Loon op Zand

Beschrijving

Startpunt: Kloosterstraat 115
5175 Loon op Zand
  • Je begint en eindigt je route bij Natuurpoort Manege Van Loon. Vanaf de ruime parkeerplaats fiets je meteen het natuurgebied in. Terwijl de kinderen in de speeltuin spelen, geniet je na afloop van je fietstocht van een drankje en hapje in het eetcafé met ruim terras. Meerdaags verblijven? De herberg biedt je de keuze uit hotelkamers, trekkershutten of een knus vakantiehuis. 
  • De route is volledig uitgezet op basis van het fietsknooppuntennetwerk. Volg eenvoudigweg de knooppuntnummers op de paaltjes, van het ene naar het andere genummerde knooppunt. Je kunt ook het gpx-bestand downloaden en de route fietsen aan de hand van je smartphone of navigatiesysteem. 
Eindpunt: Kloosterstraat 119
5175 PB Loon op Zand
37
38
31
55
52
32
37

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!