De streek proeven

het beste uit De Langstraat

Lekker eten doe je in De Langstraat en streekproducten maken dit tot een unieke belevenis. Grondstoffen worden op ambachtelijke wijze verwerkt tot de meest smakelijke spijzen, die alleen hier verkrijgbaar zijn. Zo biedt Natuurlijk Tomaat zelfgemaakte tomatensauzen, volgens grootmoeders recept bereidt met eigen gekweekte groenten. De Emmamolen verbouwt zijn eigen spelt in de Nieuwkuijkse polder, vermaalt dit en maakt hiervan de heerlijkste broodjes in Bakhuys Emma. Speciaalbier is hot en daar spelen lokale brouwerijen als Opener en Stadsbrouwerij Sint Crispijn op in door het brouwen van de lekkerste biertjes, de organisatie van gezellige proeverijen en rondleidingen in de brouwerij. Slijterijen bieden de heerlijkste lokale likeuren aan. Probeer eens de Dongense neut 'Op het gemakske bij een Dongens bakske', verkrijgbaar bij Rovin of 'De Smaak van Heusden', verkrijgbaar bij De Waterdrager. Bij Kools Dranken haal je 'De Smaak van De Langstraat' in de smaken amandel en chocolade. En dan die lekkere asperges, die haal je natuurlijk in De Langstraat. Bijvoorbeeld bij de Vlaamsche Hofstee, gelegen midden in het aspergeveld, kun je in de maanden april, mei en juni dagelijks verse asperges kopen en genieten van het witte goud in het aspergerestaurant. 

de lekkerste producten uit eigen streek

  • De Annahoeve

  • Woutherus-hof wijn

  • 't Heusdens IJshuys

  • Opener Bier

  • Natuurlijk Tomaat

  • Bakhuys Emma

Verrassende adresjes - met producten van eigen bodem

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!