Leren en experimenteren

je bent nooit te oud om te leren

In De Langstraat leer je natuurlijk van alles over leer, maar je kunt ook zelf creatief bezig zijn in diverse ateliers, waar je aan de slag gaat met verf en kwast, speksteen of glas. In de IJzertijdboerderij leer je over het leven in de IJzertijd en regelmatig zetten de molens hun deuren wagenwijd voor je open, zodat jij deze monumentale bouwwerken eens van binnen kunt bekijken. Meer weten over het groen om je heen? Bezoek dan de Heemtuin in Heusden, het bomenpad in Dongen of de prachtig aangelegde tuinen van De Tuynkamer in 's Gravenmoer. Als je je wilt verdiepen in de geschiedenis van Heusden, de broeders van Dongen of het heden en verleden van Waalwijk, maak dan eens een wandeling onder leiding van een gids. Er zijn verschillende bedrijven in de regio die je kunt bezoeken om een excursie te volgen, zoals Natuurlijk Tomaat, waar je van alles opsteekt over het biologisch telen in de groentekwekerij, of Opener Bier, waar je komt te weten hoe de lekkerste biertjes tot stand komen. In de kaskeuken van Natuurlijk Tomaat of Kookstudio VaNDijK leer je onder leiding van professionele koks het beste uit jezelf te halen.

leren over leer

Wat is nou de reden dat De Langstraat de wieg is van schoenmakers en leerlooiers? Meer weten over leer? Bezoek dan museum De Looierij, ontsnap uit de escaperoom De Bokken van Dongen, wandel de route Wet blue of fiets het Halvezolenpad!

Leer mij De Langstraat kennen

Adresjes waar je iets van opsteekt - van excursie tot creatieve workshop

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!