De Loonse en Drunense Duinen

Brabantse Sahara

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen wordt ook wel de Brabantse Sahara genoemd. Het gebied is ruim 7.000 voetbalvelden groot. Je vindt hier enorme zandvlaktes, waterpartijen, paarse heidevelden, bossen en het unieke landgoed Plantloon. Er is voor iedereen wat te doen. Van hutten bouwen tot een kilometerslange fietstochten. Kom hier struinen door het eeuwenoude stuifzand of ga paardrijden over de ruiterpaden en zandheuvels. Mountainbikers halen hun hart op aan de groene route van 16 kilometer, voor de beginnende mountainbiker, en de zwaardere zwarte route van 26 kilometer. Let op: vergunning verplicht! Rondom de duinen vind je je gezellige horecagelegenheden, zoals Herberg De Drie Linden in Giersbergen en Manege Van Loon in Loon op Zand. Hier bevinden zich natuurpoorten, herkenbaar aan de vier meter hoge sleutel; een mooi startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of om lekker actief buiten te zijn.

eropuit in het Nationaal Park

  • wandelen

  • paardrijden

  • fietsen en mountainbiken

  • excursies

  • schaapjes tellen

Gastvrijheidslocaties rondom De Loonse en Drunense Duinen - begin je avontuur hier!

ontdek de prachtige natuur

Natuurmonumenten is de trotse beheerder van De Loonse en Drunense Duinen. Benieuwd naar al het werk achter dat mooie plaatje? Van april tot november kun je de natuurbeheerders aan het werk zien. Enthousiaste IVN-duingidsen nodigen je van harte uit om samen met hen dit gebied te komen ontdekken. Ga ook eens op zoek naar de schaapskudde die door het gebied zwerft.

Bezoekersinformatie

De leukste evenementen in De Loonse en Drunense Duinen - hier wil je bij zijn

Maneges en huifkarverhuur - verken de omgeving te paard

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!