Gemeente Waalwijk

schoenen, leer en nog veel meer

Wie aan Waalwijk denkt, denkt aan schoenen en leer. Maar wie verder kijkt, ontdekt al snel de vele andere pareltjes in de drie kernen van de gemeente: Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Met de Bergsche Maas aan de ene kant en De Loonse en Drunense Duinen aan de andere kant, is Waalwijk omgeven door een prachtig landschap. Voor rustzoekers zijn de kleinere natuurgebieden een aanrader: Langstraat, De Veste, Baardwijkse Overlaat en de Overdiepse polders met de terpboerderijen. Je kunt verschillende historische gebouwen bezoeken. De kerk Sint Jan de Doper, het Kropholler Raadhuis en de molen Dye Sprancke zijn op afspraak te bewonderen. Laat je je graag rondleiden, reserveer dan een wandeling door het centrum van Waalwijk. Fietsend over het Halve Zolenpad word je verrast door indrukwekkende kunstwerken. En de kinderen? Die vermaken zich bij trampolineparadijs Jump XL, Monkey Town, bowling 't Bourgondisch Hof en bloemenboerderij De Langendam! Zelf weer even kind zijn? Probeer dan te ontsnappen uit de Escape Room van Epic Escape. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Waalwijk

plezier voor het hele gezin

  • schoen en leer

  • pluktuin De Langendam

  • Dye Sprancke

  • Monkey Town

groen moet je doen

Natuurgebied Langstraat, gelegen tussen Waalwijk en Waspik, ligt op de overgang van zand naar klei, die de “Naad van Brabant” wordt genoemd. Het kenmerkende van het natuurgebied is het Slagenlandschap met zijn lange smalle percelen, die omzoomd zijn met elzenheggen. De gebieden Den Dulver, De Dullaart, De Hoven, De Dellen en het Labbegat vormen tezamen het natuurgebied.

Bezoek natuurgebied Langtraat

Highlights van gemeente Waalwijk - ontdek deze verrassende pareltjes

shoppen en uitgaan in Waalwijk

In het centrum van Waalwijk vind je een leuke mix van winkelconcepten en talrijke plekjes om te genieten van een kopje koffie, borrel, heerlijke lunch of diner. Wil je inspiratie opdoen voor je huis? Dan raak je niet uitgekeken bij de grootste woonboulevard van Nederland. Voor een avondje uit zijn Theater De Leest en Casino ADMIRAL aanraders. 

Bezoek De Leest

De leukste evenementen in de gemeente Waalwijk - hier wil je bij zijn!

GO Waalwijk

GO Waalwijk biedt een overzicht van activiteiten, evenementen en organisaties op het gebied van sport, cultuur, gezondheid en beweging. Je ziet in één oogopslag wat er te doen en te beleven is in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.

Bezoek GO Waalwijk

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!