Gemeente Waalwijk

schoenen, leer en nog veel meer

Wie aan Waalwijk denkt, denkt aan schoenen en leer. Maar wie verder kijkt, ontdekt al snel de vele andere pareltjes in de drie kernen van de gemeente: Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik. Met de Bergsche Maas aan de ene kant en De Loonse en Drunense Duinen aan de andere kant, is Waalwijk omgeven door een prachtig landschap. Voor rustzoekers zijn de kleinere natuurgebieden een aanrader: Langstraat, De Veste, Baardwijkse Overlaat en de Overdiepse polders met de terpboerderijen. Je kunt verschillende historische gebouwen bezoeken. De kerk Sint Jan de Doper, het Kropholler Raadhuis en de molen Dye Sprancke zijn op afspraak te bewonderen. Laat je je graag rondleiden, reserveer dan een wandeling door het centrum van Waalwijk. Fietsend over het Halve Zolenpad word je verrast door indrukwekkende kunstwerken. En de kinderen? Die vermaken zich bij trampolineparadijs Jump XL, Monkey Town, bowling 't Bourgondisch Hof en bloemenboerderij De Langendam! Zelf weer even kind zijn? Probeer dan te ontsnappen uit de Escape Room van Epic Escape. Voor toeristische informatie bezoek je TIP Waalwijk

11 x wat te doen in Waalwijk

Waalwijk, een gezellige stad in het hart van Brabant die bekend staat om schoenen en leer. Maar dat is niet het enige, want in hartje Waalwijk is veel te doen. Van bekende plekken als de Sint Jan de Doper tot minder bekende plekken als Kinderboerderij ’t Erf. 

11 x wat te doen in Waalwijk

plezier voor het hele gezin

op pad met een stadsgids

Gidsen vinden het een eer je rond te leiden door hartje Waalwijk en de Kerk Sint Jan de Doper. Vol trots laten ze je de mooiste plekjes zien!

Boek een rondleiding

natuurgebied De Langstraat

Natuurgebied Langstraat, gelegen tussen Waalwijk en Waspik, ligt op de overgang van zand naar klei, die de “Naad van Brabant” wordt genoemd. Het kenmerkende van het natuurgebied is het Slagenlandschap met zijn lange smalle percelen, die omzoomd zijn met elzenheggen. De gebieden Den Dulver, De Dullaart, De Hoven, De Dellen en het Labbegat vormen tezamen het natuurgebied.

Bezoek natuurgebied De Langstraat

Highlights van gemeente Waalwijk - ontdek deze verrassende pareltjes

shoppen en uitgaan in Waalwijk

In het centrum van Waalwijk vind je een leuke mix van winkelconcepten en talrijke plekjes om te genieten van een kopje koffie, borrel, heerlijke lunch of diner. Inspiratie opdoen voor je huis? Dan raak je niet uitgekeken bij de grootste woonboulevard van Nederland. Voor een avondje uit zijn Theater De Leest en Casino ADMIRAL aanraders. 

Bezoek De Leest

Ervaar Waalwijk aan de Zuiderwaterlinie - de oudste en langste waterlinie

De leukste evenementen in de gemeente Waalwijk - hier wil je bij zijn!

GO Waalwijk

GO Waalwijk biedt een overzicht van activiteiten, evenementen en organisaties op het gebied van sport, cultuur, gezondheid en beweging. Je ziet in één oogopslag wat er te doen en te beleven is in Waalwijk, Sprang-Capelle en Waspik.

Bezoek GO Waalwijk

Ontdek de leukste adresjes - een dagje uit in Waalwijk

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.