Wandelroute Broederpad

1 uur 25 minuten (6,9 km)

In 1892 kwamen de Broeders vanuit het Belgische Ronse naar Dongen. De Broeders richten zich op een zorgzame samenleving en stichten instituten voor onderwijs, verpleging en verzorging. In 2009 trokken de Broeders zicht terug uit Dongen. Na een periode van 117 jaar verhuisden de laatste broeders naar Broederhuis Depoorter in Eindhoven. Uit dankbaarheid en waardering voor het werk van de Broeders, heeft de gemeente Dongen dit Broederpad aangelegd. 

Bij het begin van het Broederpad staan een informatiebord en een Broederbeeld. Het beeld staat symbool voor 'De Broeder van Dongen'. Onderweg kom je speciale Broeder-borden tegen met daarop het verhaal van de Broeders in tekst en beeld. 

Dit ga je zien

Startpunt: Europaplein
5101 Dongen
1

DE LOOIERIJ

Kerkstraat 33
5101 BB Dongen
DE LOOIERIJ
Eindpunt: Trappistenstraat
5101 XC Dongen

Beschrijving

Startpunt: Europaplein
5101 Dongen

De route is niet uitgezet op basis van het knooppuntennetwerk. Je wandelt de route aan de hand van deze online routepagina met je mobiele device. Je kunt ook het gpx-bestand downloaden en de route afleggen met behulp van je smartphone of navigatiesysteem. Je haalt bij Onbemand Toeristisch Informatiepunt Dongen gratis het boekje 'Terug in de tijd met de Broeders van Dongen' off download en print de route-pdf van deze routepagina. In het rijk geillustreerde boekje vind je een plattegrond waar de bezienswaardigheden op te vinden zijn en wordt het verhaal van de Broeders uitgebreid beschreven. 

Eindpunt: Trappistenstraat
5101 XC Dongen

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.