Wandelroute Broederpad

1 uur 25 minuten (6,9 km)

In 1892 kwamen de Broeders vanuit het Belgische Ronse naar Dongen. De Broeders richten zich op een zorgzame samenleving en stichten instituten voor onderwijs, verpleging en verzorging. In 2009 trokken de Broeders zicht terug uit Dongen. Na een periode van 117 jaar verhuisden de laatste broeders naar Broederhuis Depoorter in Eindhoven. Uit dankbaarheid en waardering voor het werk van de Broeders, heeft de gemeente Dongen dit Broederpad aangelegd. 

Bij het begin van het Broederpad staan een informatiebord en een Broederbeeld. Het beeld staat symbool voor 'De Broeder van Dongen'. Onderweg kom je speciale Broeder-borden tegen met daarop het verhaal van de Broeders in tekst en beeld. 

Dit ga je zien

Startpunt: Europaplein
5101 Dongen
Eindpunt: Trappistenstraat
5101 XC Dongen

Beschrijving

Startpunt: Europaplein
5101 Dongen

De route is niet uitgezet op basis van het knooppuntennetwerk. Je wandelt de route aan de hand van deze online routepagina met je mobiele device. Je kunt ook het gpx-bestand downloaden en de route afleggen met behulp van je smartphone of navigatiesysteem. Je haalt bij Onbemand Toeristisch Informatiepunt Dongen gratis het boekje 'Terug in de tijd met de Broeders van Dongen' off download en print de route-pdf van deze routepagina. In het rijk geillustreerde boekje vind je een plattegrond waar de bezienswaardigheden op te vinden zijn en wordt het verhaal van de Broeders uitgebreid beschreven. 

Eindpunt: Trappistenstraat
5101 XC Dongen

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!