Terug in de tijd

heden en verleden komen samen

De Langstraat kent een rijke geschiedenis. Op veel plekken kun je dit ervaren. Breng eens een bezoek aan Heusden Vesting. Je gaat terug naar de 17e eeuw, al wandelend over de vestingwerken, door de geplaveide straatjes, langs het mooie binnenhaventje, de Vismarkt, heemtuin en de prachtig gerestaureerde panden. Nog verder terug in de tijd? Dan is de IJzertijdboerderij in Dongen een aanrader. In dit openluchtmuseum ervaar je het leven in de ijzertijd. In Loon op Zand waan je je als echte kasteelheer- of dame over de historische buitenplaats rondom Het Witte Kasteel. Begin 19e eeuw groeide De Langstraat uit tot hét centrum van de schoen- en lederindustrie. Villa's van schoenfabrikanten, leerlooierijcomplexen die een nieuwe bestemming hebben gekregen, museum De Looierij en diverse wandel- en fietsroutes herinneren ons hier nog aan. Kortom: heden en verleden komen samen in De Langstraat. 

Ontdek het verleden van De Langstraat - onze tips

Ontdek het verleden van vestingstad Heusden - onze tips

laat je rondleiden

Meer te weten komen over heden en verleden van de mooiste bezienswaardigheden in het centrum van Waalwijk? Het Broederpad in Dongen bewandelen, terwijl je onderweg wordt gewezen op interessante feiten en annekdotes? Of je laten leiden langs steegjes, pleintjes, de stadshaven, de prachtig gerestaureerde vestingwerken en vele monumentale panden die vestingstad Heusden rijk is. Boek dan een wandeling onder leiding van een ervaren gids!

Boek een rondleiding

De geschiedenis van De Langstraat - lees onze blogs

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!