Terug in de tijd

heden en verleden komen samen

De Langstraat kent een rijke geschiedenis, die je op veel plekken kunt ervaren. Breng eens een bezoek aan Heusden Vesting, waar je terug gaat naar de 17e eeuw, al wandelend over de vestingwerken, door de geplaveide straatjes of langs het mooie binnenhaventje. In Loon op Zand waan je je als echte kasteelheer- of dame over de historische buitenplaats rondom Het Witte Kasteel. Begin 19e eeuw groeide De Langstraat uit tot hét centrum van de schoen- en lederindustrie. Villa's van schoenfabrikanten, leerlooierijcomplexen die een nieuwe bestemming hebben gekregen, het Schoenenkwartier en diverse wandel- en fietsroutes herinneren ons hier nog aan. Kortom: heden en verleden komen samen in De Langstraat. 

Ontdek het verleden van De Langstraat - onze tips

Ontdek het verleden van vestingstad Heusden - onze tips

laat je rondleiden

Meer te weten komen over heden en verleden van de mooiste bezienswaardigheden in het centrum van Waalwijk? Of je laten leiden langs steegjes, pleintjes, de stadshaven, de prachtig gerestaureerde vestingwerken en vele monumentale panden die vestingstad Heusden rijk is. Boek dan een wandeling onder leiding van een ervaren gids!

Boek een rondleiding

De geschiedenis van De Langstraat - lees onze blogs

Bende van de Witte Veer

Al generaties wordt in de streek De Langstraat het spannende verhaal verteld van de ‘Bende van de Witte Veer’. Beleef de fietsroute die in het teken staat van deze sage. Een geweldig avontuur vlakbij De Efteling en Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen!

Lees meer over de roversbende

Ontdek verborgen schatten - cultuurtuin van Brabant

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.