Bende van de Witte Veer

een sage uit De Langstraat

Noord-Brabant omstreeks 1720. Een groep ‘heydens’, ‘landtloopers’ en deserteurs vormt een losgeslagen bende en ontpopt zich tot de schrik van de streek. De beruchtste en sluwste van hen allemaal is de leider, Swarte Johannes. Niemand weet hoe hij er werkelijk uitziet, want Swarte Johannes is een meester in vermommingen. Alleen de witte veer op zijn hoed is een teken dat hij lid is van de Bende van de Witte Veer. Zijn zandstenen kop siert tegenwoordig de gevel van de Ravensbosch Hoeve in ‘s Gravenmoer. Hoe die daar terechtgekomen is, ontdek je tijdens een spannende fietstocht door Loon op Zand, De Moer, Kaatsheuvel, ’s Gravenmoer en Dongen. 
Diverse gastvrijheidslocaties langs de route hebben speciale producten en activiteiten ontwikkeld die gerelateerd zijn aan de avonturen van deze roversbende. Wat dacht je van een mooi plankje met vijf verschillende biertjes gewijd aan vijf verschillende bendeleden, heerlijke droplikeur, speciale galgenmalen, rondleidingen of workshops pennenveren maken…? Lees snel verder!

Ervaar het Bendeleven - dit mag je niet missen

Informatie over maatregelen corona

In het belang van de volksgezondheid neemt de Nederlandse overheid een reeks maatregelen om de verspreiding van het coronavirus af te remmen. Dit is van invloed op de openstelling en toegankelijkheid van eet- en drinkgelegenheden, theaters, musea, attractieparken, bezienswaardigheden, winkels en verblijfsaccommodaties.

De informatie op bezoekdelangstraat.nl zal hierdoor niet altijd actueel zijn. Neem bij twijfel contact op met de betreffende locatie of organisatie.

Klik hier voor meer informatie over de maatregelen!