Beleeftegel De Langstraat

| Bezoek De Langstraat

De mooiste bezienswaardigheden in Noord-Brabant kun je zien in De Langstraat. De prachtige gemeenten hebben elk hun eigen unieke sfeer, karakter, identiteit en historie. Daarnaast vind je er vier iconische plekken die je waarschijnlijk wel kent. Ken je ze nog niet? Dan kun je deze mooiste plekjes van Brabant alvast ontdekken op het beleeftegeltje.

 

Het tegeltje
We laten je graag kennismaken met de beleeftegel van De Langstraat, waarop de prachtige plekjes van gemeente Heusden, Loon op Zand en Waalwijk in het middelpunt staan. De tegel benadrukt de prachtige havenpoort van de Vestingstad Heusden, het Schoenenkwartier (leder- schoenenmuseum in Waalwijk), De Loonse en Drunense Duinen en De Efteling.

Met dit tegeltje, gebaseerd op de bekende Story Tiles®, heb je dus gelijk de parels van de regio in huis!

Nu te koop!
De beleeftegel is verkrijgbaar bij onze Toeristische Informatiepunten (TIPs):

TIP Heusden 
TIP Kaatsheuvel (in de Primera)

Het tegeltje is in 2 formaten te koop, het kleine tegeltje is 10x10cm en de grotere variant is 13x13cm. Aan jou de keuze welk formaat het mooist in jouw interieur past… of wellicht in het interieur van een ander. Een beleeftegel is namelijk een superleuk cadeau voor fans van de regio of mensen die in de regio (komen) wonen!

10x10cm voor 14,50 EUR

13x13cm voor 17,50 EUR

De iconen

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is de plek waar je bos, heide en heel veel stuifzand in slechts één gebied vindt. Deze Brabantse Sahara van 270 hectare is zelfs een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Je kunt fantastisch wandelen, fietsen, paardrijden of een mountainbike (MTB) route afleggen in De Loonse en Drunense Duinen. Om vervolgens heerlijk tot rust te komen bij een van de omliggende horecagelegenheden.

 

De Efteling is een wereld vol wonderen waar je je fantasie de vrij loop kunt laten. Stort met 90 km/u een goudmijn in, loop tussen je favoriete sprookjes of ga op wereldreis met Jokie en Jet. Een dag in het magische rijk van de Efteling belooft altijd een betoverde dag te worden. Iconisch voor de Efteling is natuurlijk de pagode: al ver voor aankomst kun je deze draaiende Thaise tempel in de lucht spotten. Stap in en geniet van het fenomenale, panoramische uitzicht van de omgeving van De Efteling.

 

Het Schoenenkwartier vind je in het hart van Waalwijk. En dat is niet zo gek. Want zeg je Waalwijk? Dan zeg je schoenenstad! In dit leder- en schoenenmuseum kom je alles te weten leert over de leer- en schoenenindustrie van vroeger tot nu en in de toekomst. Een must voor liefhebbers van schoenen, design, architectuur, kunst, historie en cultuur. Je kunt zelfs digitaal je eigen schoen ontwerpen! Met wisselende exposities en experimenten in het maaklab beleef je altijd iets unieks. 

 

Vestingstad Heusden trekt bezoekers van over de hele wereld. Deze sfeervolle vestingstad in Noord-Brabant kun je bijvoorbeeld ontdekken tijdens één van de vele wandel- of fietsroutes. Met haar pittoreske steegjes, historische panden, unieke winkels, overheerlijke restaurants en goed uitgeruste haven is Vestingstad Heusden een waar walhalla voor liefhebbers van historie, kunst, cultuur en de goede Bourgondische levensstijl. 

 

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.