Parel van De Langstraat: Carly Design Heusden

| Céline Chardonnens

ondergedompeld in de wereld van leder

In het centrum van het historische vestingstadje Heusden bevindt zich het unieke winkeltje Carly Design. Je kunt er terecht voor mooie luxe artikelen, gemaakt van leder afkomstig uit Brabantse ateliers. De lederindustrie speelt een grote rol in regio De Langstraat, en na diverse enthousiaste verhalen over Carly Design besloot ik maar eens een kijkje te gaan nemen.

Vanaf de Vismarkt loop ik de Nieuwstraat in. Ik zie als snel waar ik moet zijn, een prachtig knus pandje aan de rechterkant met diverse lederwaren voor de deur en in de etalage. Meteen bij binnenkomst word ik ondergedompeld in de wereld van leder. In het gezellige winkelpand ruikt het naar leder en overal waar ik kijk zie ik lederen producten; stoelen, tassen, riemen, schorten, placemats, dienbladen, leren pilaren, onderzetters en zelfs plantenbakken. Maar ook huiden en lederen lappen in uiteenlopende kleuren. Ik kom direct ogen tekort.
Midden tussen de prachtige materialen en artikelen ontmoet ik Ron Laros, met wie ik een afspraak heb.

Onder het genot van een lekkere cappuccino en in een heerlijk comfortabele stoel hoor ik de verhalen aan die Ron vol trots vertelt over de winkel. Carly Design heeft bijna 35 jaar ervaring met lederverwerking en sinds 2020 hebben Ron en zijn vrouw Carin een winkel in Heusden vesting. Ron vertelt trots dat ze er iedere dag mensen uit het hele land mogen verwelkomen. Dat geeft aan dat ze gewaardeerde specialisten zijn, met kennis van zaken en passie voor hun ambacht. Nieuwe producten, maar ook stoelen die Carly Design heeft mogen her stofferen. Ron merkt dat mensen vaak gehecht zijn aan een stoel. Soms uit emotioneel oogpunt, soms vanwege het zitcomfort. Hij vindt het altijd erg fijn om deze klanten blij te maken met een geslaagde her stoffering. Carly Design heeft al diverse grote merken mogen her bekleden. Van Leeuwarden tot aan Maastricht, overal in het land is het werk van Carly Design inmiddels terug te vinden.

Het klantencontact en persoonlijke maatwerk vinden Ron en Carin erg belangrijk. Wil de klant eerst thuis kijken of de stoel wel past of hoe een bepaalde kleur bij het interieur matcht? Dan komt Ron persoonlijk aan huis. Wat een topservice zeg, dat ga ik zeker onthouden!

We nemen al afscheid als me ineens te binnen schiet dat ik niet weet waar de naam ‘Carly Design’ eigenlijk vandaan komt.
“Onze kleinzoon had moeite met de naam van Oma Carin, en dat resulteerde in de naam Carly!” lacht Ron.


Klik hier voor meer informatie over Carly Design of bezoek de website carlydesign.nl

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes!

In De Langstraat is van alles te zien en te beleven. Lees hierover in ons inspiratiemagazine.

Het magazine is gratis verkrijgbaar bij tal van gastvrijheidslocaties in de regio en onze TIP's.

Schrijf je onder aan de pagina in voor onze nieuwsbrief en volg ons op Facebook en Instagram.